WhatsApp este cea mai populara platforma de socializare de pe planeta, ea avand un numar foarte mare de romani care sunt activi in aplicatiile pentru iPhone si Android, iar asta a adus inclusiv cel putin o institutie in platforma. Conform informatiilor publicate astazi, romanii care sunt interesati sa afle anumite informatii despre institutia respectiva pot intreba pe WhatsApp si un angajat le va raspunde, insa va oferi doar informatii publice, nu si altele private.
WhatsApp are activa Directia de Evidenta a Persoanelor Timisoara incepand de anul acesta, un reprezentant al primariei din oras anuntand prin intermediul paginii personale de pe Facebook faptul ca oricine poate intra in contact cu angajatii sai. Practic, WhatsApp devine o metoda simpla de comunicare cu aceasta institutie pentru cei aflati in strainatate, iar asta deoarece ei nu vor mai fi nevoiti sa consume bani pe apeluri telefonice pentru a afla informatii.
WhatsApp: Institutia din Romania care e Activa in Aplicatie
WhatsApp nu este cunoscuta de catre autoritatile din Romania ca o cale oficiala de a comunica informatii pentru cetateni, insa cei de la primaria Timisoara s-au gandit ca ar fi mult mai simplu pentru cetateni sa afle informatii in acest mod. Ca sa fiu complet sincer, cred ca ideea este una destul de buna, mai ales ca prin intermediul WhatsApp oricine poate afla rapid detaliile de care are nevoie, fara a mai pierde timp si bani apeland diverse numere de telefon.
“Întrucât s-a constatat faptul că există un număr mare de cetățeni plecați în străinătate care solicită diverse informații de la Directia de Evidenta a Persoanelor Timisoara, pentru a facilita comunicarea mai ușoară și fără costuri, punem la dispoziție două numere de telefon care pot fi contactate prin intermediul aplicației WhatsApp: 0747 777 666 – informații despre starea civilă , 0751 999 888 – informații despre evidența persoanelor (buletine, etc.) Puteți apela sau scrie mesaje pe WhatsApp către aceste numere în timpul programului de lucru cu publicul.”
WhatsApp este folosita de catre companii pentru a comunica o varietate de informatii cu clientii care le cumpara produsele, asa ca de ce sa nu comunice si institutiile din Romania cu cetatenii prin intermediul sau ? Va fi interesant de vazut daca vreodata vor fi oferite informatii cu privire la numarul de persoane care au folosit platforma WhatsApp pentru a afla informatiile de care au nevoie, dar si cate au fost multumite de interactiunea cu angajatii, iar asa poate ca mai multe institutii ar comunica in acest mod.