Google, WhatsApp, Facebook si Instagram au avut 4 plangeri depuse impotriva lor la centrul european pentru drepturi digitale, cele 4 companii riscand amenzi de aproape 10 miliarde de euro daca se va dovedi ca au gresit. Plangerile au fost depuse chiar in ziua in care a intrat in vigoare legislatia GDPR in Europa, iar Google, WhatsApp, Facebook si Instagram sunt acuzate ca au fortat utilizatorii sa le accepte termenii si conditiile de folosire ale datelor.
Google, WhatsApp, Facebook si Instagram au modificat termenii de utilizare pentru serviciile lor intr-un asemenea mod incat utilizatorii fie acceptau ca toate cele 4 companii sa foloseasca datele asa cum vor, fie renuntau la servicii. Google, WhatsApp, Facebook si Instagram sunt acum acuzate de faptul ca nu le-au oferit oamenilor posibilitatea de a folosi serviciile fara a accepta modul in care le sunt folosite datele, iar daca e gresit, sau corect, ce au facut, vor decide autoritatile europene.
Google, WhatsApp, Facebook: Acuzatii GRAVE cu Amenzi URIASE
Google, WhatsApp, Facebook si Instagram sunt acuzate ca au fortat utilizatorii sa le accepte modul de functionare, sau sa renunte la servicii, iar in opinia unora, acest lucru nu le ofera oamenilor posibilitatea de a alege ce sa faca. Desigur ca unele servicii nu pot functiona daca datele nu sunt procesate si folosite in anumite moduri, asa ca in anumite situatii Google, WhatsApp, Facebook si Instagram n-ar putea functiona daca utilizatorii n-ar accepta modul lor de a utiliza datele.
“Schrems argues that the companies are using a strategy of “forced consent” to continue processing the individuals’ personal data — when in fact the law requires that users be given a free choice unless a consent is strictly necessary for provision of the service.”
Problema este mai mare pentru Facebook, deoarece compania a blocat conturile anumitor persoane care nu au acceptat noii termeni si conditii privind utilizarea datelor, astfel ca aici ar putea fi o problema reala privind respectarea legii. Google, WhatsApp, Facebook si Instagram vor avea posibilitatea de a se apara in fata acestor plangeri, insa ramane de vazut ce vor decide autoritatile europene cu privire la amenzi, car epot ajunge pana la 4% din incasarile globale ale unei companii.
This post was last modified on mai 26, 2018, 5:28 PM 17:28