Google este foarte aproape de a fi amendata a doua oara cu o suma colosala de catre Uniunea Europeana, prin Comisia Europeana, asta dupa ce o amenda de 2.4 miliarde de euro a fost anuntata acum cateva luni. Acum UE vrea sa impuna o alta amenda cel putin la fel de mare impotriva Google, insa din cauz sistemului de operare Android, care este folosit de catre mii de producatori din intreaga lume intr-o varietate de telefoane mobile, tablete, si nu numai.
Google a fost investigata de catre Comisia Europeana din cauza faptului ca le-a impus producatorilor de telefoane Android sa prioritizeze serviciile sale in locul celor proprii in terminalele Android vandute in Uniunea Europeana. Cei de la Comisia Europeana considera ca aceasta practica a Google nu este in beneficiul clientilor, care nu au acces la mai multe optiuni pentru servicii pe care sa le foloseasca, iar Google urmeaza sa fie amendata.
Google: a DOUA AMENDA URIASA Pregatita de UE
Google ar trebui sa afle in urmatoarele saptamani amenda pe care UE vrea sa o impuna impotriva sa, unii spunand ca ea ar trebui sa fie intre 2.4 miliarde de euro si 11 miliarde de euro, in functie de veniturile companiei. Cei de la Google au facut dela apel impotriva primei amenzi impuse de catre UE din cauza modului in care afisa rezultate in motorul de cautare Google Search, deci nu se stie daca va fi platita iar cu aceasta noua se va intampla acelasi lucru.
“The European Commission is set to impose a second major antitrust fine on Google for alleged abuse of power in Android licensing deals with phone makers. Google could hypothetically be fined up to $11 billion. However, it’s likely the amount would be less. Android “bundling” of Google apps is in some respects analogous to Microsoft’s bundling of its browser with the Windows OS, although Google disputes this analogy. That practice was stopped by the EU, which required Microsoft to pay a fine and offer “browser choice.””
Google nu este singura companie pe care UE a amendat-o, altele din SUA trecand prin probleme similare deoarece modul in care ele isi desfasoara afacerile pe continentul european este diferit de ceea ce se intampla in SUA. Ca sa fiu complet sincer, ceea ce face Google face si compania Apple, iar daca aceasta amenda va fi anuntata si mentinuta de catre autoritati, atunci exista sanse mari ca si Apple sa treaca prin probleme similare in Uniunea Europeana.
This post was last modified on iun. 8, 2018, 10:11 AM 10:11