Windows 10 a fost gandit de catre compania Microsoft pentru a le oferi siguranta utilizatorilor care aleg sa instaleze sistemul de operare in propriile calculatoare, insa din pacate acest lucru nu e pe deplin indeplinit. Conform unor informatii descoperite recent, asistentul personal Cortana al celor de la Microsoft este capabil sa “sparga” calculatoarele care sunt protejate cu parola in Windows 10, americanii lansand un patch de securitate pentru a rezolva problema.
Windows 10 a avut aceasta problema majora de securitate descoperita de catre cei de la McAfee, ei reusind sa activeze Cortana in LockScreen pentru a rula cod malitios pe calculatoare si a obtine acces la ele. Desigur ca un hacker trebuie sa aiba acces fizic la un calculator pentru a putea exploata aceasta problema de securitate a Windows 10, insa de acolo Cortana poate fi folosita pentru a accesa fisiere de pe un stick USB si a infecta un calculator cu malware, virusi, sau orice altceva.
Windows 10: Cortana SPARGE Calculatoarele Protejate
Windows 10 poate rula prin Cortana orice fel de fisiere chiar daca acel calculator este protejat cu o parola, compania Microsoft lansand un patch de securitate pentru a rezolva problema, dar el trebuie instalat de oameni. Desigur ca acele calculatoare care nu au Cortana activata pentru utilizare in Windows 10, sau doar in LockScreen, nu pot fi infectate, aceasta fiind cea mai simpla metoda de a bloca un asemenea atac, asa ca recomandarea simpla e sa evitati asistentul personal.
“une’s “Patch Tuesday” (June 12) is here, but it is likely many Windows 10 users have not yet applied these updates. If you have not, just be sure not to leave your laptop lying around! The patches in this cycle fix a code execution vulnerability using the default settings for Windows 10 and the “Cortana” voice assistant.”
Windows 10 a fost actualizat in nenumarate randuri de catre cei de la Microsoft pentru a rezolva diverse probleme, fie ca ele aveau la baza vulnerabilitati de securitate, sau alte probleme de functionare ale calculatoarelor. Cea descoperita acum de catre McAfee in Windows 10 este doar o noua dovada a faptului ca oricat ar incerca Microsoft sa isi securizeze sistemele de operare, inca mai are foarte mult de lucru pentru a-si proteja utilizatorii asa cum trebuie.