X

Un An de Roaming GRATUIT, Cum s-au BUCURAT Romanii

Pe 15 iunie s-a implinit un an de cand Roam like at Home a devenit activ in Uniunea Europeana, astfel ca toti cetatenii tarilor din Spatiul Economic European pot folosi beneficiile din abonamentela nationale si international. Practic, toti romanii pot folosi beneficiile din abonamentele din Romania si in Spatiul Economic European fara vreun cost suplimentar, inainte de a le depasi.

ANCOM a facut un calcul al modului in care au profitat romanii de aceasta schimbare, iar conform lor, numarul de minute vorbite in roaming a crescut de la 0.5 miliarde in 2016 la 1.5 miliarde in 2017. In cazul minutelor primite in roaming este vorba despre o crestere de 81%, romanii vorbind fara restrictii si fara frica faptului ca vor fi taxati suplimentar de catre operator.

Un An de Roaming GRATUIT, Cum s-au BUCURAT Romanii

In ceea ce priveste traficul de internet vorbim despre o crestere de 6 ori pana la 5.811 TB in 2017, romanii avand in sfarsit libertatea de a sta oricat au nevoie pe internet. Aceasta este si cea mai mare schimbare adusa de catre noile reguli privind roaming-ul in Europa, iar asta pentru ca lumea sta acum mult mai mult pe internet decat vorbeste efectiv la telefon.

„Astăzi se împlinește un an de când a intrat în vigoare ”Roaming-ul ca acasă”. Iar românii au simțit din plin beneficiile aplicării acestui regulament. În 2017, utilizarea serviciilor de roaming a înregistrat creșteri exponențiale. Traficul de apeluri efectuate s-a triplat (de la 0,5 miliarde minute în 2016 la 1,5 miliarde în 2017), cel de apeluri primite a crescut cu +81% (până la 2 miliarde minute), iar traficul de date a crescut de 6 ori, ajungând la 5.811 TB în 2017”

Desi roaming-ul este gratuit acum in Europa in limitele beneficiilor din abonament, exista restrictii in ceea ce priveste traficul de internet, dar si perioada de timp in care este oferita gratuitatea. Cei de la ANCOM vegheaza oarecum la respectarea acestor reguli, insa pana acum nu a fost amendat vreun operator pentru ca a incalcat regulile, desi e putin probabil ca vreunul sa nu o fi facut.

This post was last modified on iun. 19, 2018, 9:48 PM 21:48

Disqus Comments Loading...