Facebook a dus intr-un final la indeplinire ceea ce promisese de ceva vreme, si a lansat primele abonamente pentru folosire in cadrul retelei de socializare, compania americana facand primul pas spre indepartarea anumitor utilizatori. Facebook a lansat abonamente pentru unele grupuri de conversatii din cadrul platformei, compania spunand ca in acest mod incearca sa ii ajute pe administratori sa adune bani pentru a continua sa le administreze.
Facebook a lansat acest nou sistem de abonare intr-un format de proba cu un numar restrans de grupuri, iar persoanele interesate trebuie sa plateasca 15, 20, sau mai multi dolari pe luna pentru a putea accesa acele grupuri de conversatii. Facebook le permite administratorilor de grupuri sa creeze grupuri separate de cele publice pentru a percepe abonamente pentru ele, insa numai daca au continut exclusivpe care sa-l ofere pentru oamenii care platesc.
Facebook Lanseaza Primele ABONAMENTE, Cat Costa ?
Facebook incearca practic sa “scoata bani din piatra seaca”, iar asta pentru ca vasta majoritate a oamenilor care stau in reteaua de socializare nu vor sa plateasca pentru absolut nimic. In aceasta idee, va fi interesant de vazut cata lume va fi dornic sa plateasca abonamente pentru Facebook din moment ce vad si reclame si au datele folosite in diverse scopuri nedorite, intregul sistem putand atrage si mai multe critici companiei americane in 2018.
“We know that admins invest their time and energy to maintain their groups, and some have told us that they would like tools to help them continue to invest in their community and offer more to members. Today, we’re piloting subscriptions with a small number of groups to continue to support group admins who lead these communities.”
Facebook a lansat acest sistem fara a lua vreun procent din banii care ar trebui sa ajunga la administratori, iar asta ar trebui sa tina preturile abonamentelor la o valoare rezonabila, sau cel putin asa ar trebui sa stea lucrurile. Ca sa fiu complet sincer, nu cred ca acest sistem cu abonamente pentru Facebook este chiar cea mai buna decizie pe care compania americana o putea lua, iar in Romania sunt sigur ca extrem de putina lume ar fi interesata sa plateasca vreun ban pentru ceva.
This post was last modified on iun. 22, 2018, 2:20 PM 14:20