Facebook a dezvoltat o noua functie pentru utilizatorii globali care te-ar putea speria din cauza modului in care a fost gandita, dar si pentru ca ofera ceva ce ar putea da nastere unor poze foarte ciudate. Cei de la Facebook au dezvoltat un algoritm special, bazat pe inteligenta artificiala, care iti poate deschide ochii in pozele in care ai ochii inchisi, ideea fiind de a ajuta oamenii sa aiba mai multe poze bune, desi aveau ochii inchisi cand unele au fost inregistrate.
Facebook a publicat un document de cercetare in care descrie functionalitatea bazata pe inteligenta artificiala, doi ingineri ai companiei americane fiind cei care sunt autorii documentului respectiv. Facebook foloseste o tehnologie utilizata in trecut pentru a genera fete umane de la zero, insa compania americana vrea doar sa ne deschida ochii in selfie-urile pe care am reusit sa le facem cu ochii inchisi, deci teoretic totul ar trebui sa fie mult mai simplu in acest mod.
Facebook: Functia NOUA care te-ar putea SPERIA
Facebook sustine ca procedura de a afisa ochi acolo unde in mod normal este o pleoapa nu este chiar atat de simpla, asa ca exista posibilitatea ca uneori ochii sa nu fie chiar ai celui care a facut respectiva poza. Facebook nu foloseste ochii nostri preluati din alte poze, ci inteligenta artificiala ii recreaza de la zero asa cum ar trebui ei sa arate in realitate, insa ar analiza unele dintre pozele in care noi avem un tag aplicat, asa ca teoretic greselile n-ar trebui sa apara.
“The company released a research paper this week, authored by two Facebook engineers, which outlines a new method of recreating eyes in photos using what’s known as a “exemplar generative adversarial network” or ExGAN. It’s the kind of deep learning that’s already used to generate pictures of faces from scratch and now Facebook wants to use it to fix your selfies.”
Facebook foloseste de ceva vreme inteligenta artificiala pentru a identifica oamenii in baza fetelor, asa ca a pune ochi acolo unde nu sunt, nu ar trebui sa fie ceva chiar atat de greu, sau cel putin daca vorbim in mod teoretic. Deocamdata cei de la Facebook doar au confirmat ca au o tehnologie de acest gen, fara a spune cand ar putea sa o lanseze in mod oficial pentru utilizatori, asa ca ramane de vazut cand va incepe testarea sa pe noi.
This post was last modified on iun. 21, 2018, 8:20 PM 20:20