O premiera foarte interesanta s-a inregistrat pe piata de telefonie mobila din Romania, cu foarte mult timp inainte de previziunile unora, si in conditiile in care traim intr-o tara unde lumea vrea sa plateasca putin pe serviciile telecom. Mai exact, conform celor de la Orange, pentru prima oara pe piata din Romania, numarul de abonamente active a intrecut numarul de cartele preplatite active, diferenta dintre ele fiind de doar un procent, deocamdata.
Cifrele sunt valabile pentru evolutia pietei de telefonie mobila din Romania in anul 2017, numarul de abonamente active ajungand la 51%, in timp ce numarul de cartele preplatite a scazut la 49%, conform unui raport al Orange. Ca sa fiu complet sincer, e surprinzator acest anunt, mai ales ca de ceva vreme ofertele disponibile pentru cartelele preplatite sunt cu mult mai bune decat cele disponibile pentru abonamente, insa iata ca preferintele romanilor se schimba in functie de necesitati.
PREMIERA pe Piata de Telefonie Mobila din Romania
In 2017 piata de telefonie mobila din Romania a generat incasari de 2.5 miliarde de euro pentru operatorii telecom din tara, cu 200 de milioane de euro mai mult decat in cursul anului 2016. Diferenta e data de cresterea tot mai mare in utilizarea internetului mobil, dar si de vanzarile tot mai mari de telefoane subventionate, iar operatorii au generat mai mult din servicii mobile decat din cele fixe, incasarile totale din piata telecom fiind de 3.8 miliarde de euro in 2017.
„Pentru prima dată cota de piaţă din total a contractelor de abonament a fost de 51%, depăşind pentru prima dată segmentul de cartele preplătite. Veniturile înregistrate de companiile de telecomunicaţii din România din vânzarea de servicii de telefonie, internet şi televiziune s-au apropiat în 2017 de 3,8 mld. euro.“
Romania ramane una dintre pietele telecom cele mai atractive din Europa, una cu cele mai bune servicii de internet mobil si fix, dar si una cu cele mai mici preturi pentru serviciile de care beneficiaza clientii. Din cele 3.8 miliarde de euro generate pe piata telecom din Romania, Orange, Vodafone si Telekom au generat aproximativ 3 miliarde de dolari din intreaga suma, in timp ce Digi Mobil si restul celorlalti mai mici au impartit restul din suma, si asa mare.