Google Chrome este browserul cu care Google a cucerit utilizatorii din intreaga lume, browserul avand sute de milioane de persoane care il folosesc atat de pe calculatoare, cat si de pe telefoane mobile in momentul de fata. Cifra celor care folosesc Google Chrome in mod constant este foarte mare, iar asta incurajoeaza Google sa implementeze in mod constant functii noi pentru utilizatori, iar una foarte importanta are si un impact negativ asupra tuturor oamenilor.
Google Chrome a implementat in versiunea 67 a browserului sau o rezolvare pentru vulnerabilitatea Spectre, care afecteaza procesoarele Intel si AMD, iar din pacate ea vine cu o problema. Mai exact, din cauza acestei schimbari facute de catre compania Google pentru Google Chrome, browserul va consuma mai multa memorie RAM in timpul utilizarii, dar totul pentru a ne tine in siguranta pe internet, compania oferind securitate ridicata, dar din pacate cu un pret.
Google Chrome: ATENTIE la Functia ce Afecteaza TOTI Oamenii
Google Chrome are o functie numita Site Isolation implementata pentru a proteja calculatoarele impotriva vulnerabilitatii Spectre, ea creand mai multe procese pentru website-uri, astfel incat unul vulnerabil sa fie izolat mai usor. In baza acestei schimbari, consumul de memorie RAM al Google Chrome creste cu 10% – 13% in utilizarea obisnuita, iar daca aveti un calculator care are doar 4 GB de memorie RAM, veti resimti cu siguranta un impact in performante.
“Site Isolation does cause Chrome to create more renderer processes, which comes with performance tradeoffs. There is about a 10-13 percent total memory overhead in real workloads due to the larger number of processes. Our team continues to work hard to optimize this behavior to keep Chrome both fast and secure.”
Google Chrome are acum un consum mai mare de memorie RAM din cauza repararii vulnerabilitatii Spectre, insa compania Google sustine ca inginerii sai incearca sa reduca impactul asupra performantelor in versiunile viitoare ale browserului. Cresterea in consumul de memorie RAM pentru Google Chrome va genera inclusiv o crestere a consumului de energie din baterie, deci impactul va fi dublu, atat pentru performantele generale ale calculatoarelor, cat si pentru autonomia bateriei laptop-urilor pe care browserul e instalat pentru folosire.
This post was last modified on iul. 12, 2018, 6:52 PM 18:52