X

Telefoane iPhone DISTRUSE de Cetateni ce PROTESTEAZA Impotriva SUA

Saptamana trecuta presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, le-a cerut cetatenilor tarii sale sa boicoteze vanzarile de telefoane iPhone in semn de protest impotriva sanctiunilor impuse de SUA. In urma acestora, o gama variata de produse americane se vor scumpi in Turcia, iar presedintele cere boicotarea lor, si sustinerea celor locale.

Recep Tayyip Erdogan cere sustinerea unei companii locale necunoscute, care produce smartphone-uri, iar aparent unii cetateni vin in sustinerea initiativei pe care el o are. Mai exact, in Turcia au inceput sa apara tot mai multe clipuri video cu cetateni care isi distrug telefoanele iPhone, fie lovindu-le de pamant, fie impuscandu-le cu arme de foc, totul fiind, desigur, inregistrat pentru posteritate.

Telefoane iPhone DISTRUSE de Cetateni ce PROTESTEAZA Impotriva SUA

Avand in vedere ca telefoanele iPhone sunt mai scumpe in Turcia decat in alte zone de pe glob, aceasta pare a fi o miscare de marketing, probabil sustinuta de catre producatoru local promovat de presedinte. Retelele de socializare accesibile pe plan local s-au umplut de clipuri video cu oameni care-si distrug iPhone-urile, dar e putin probabil ca cetateni obisnuiti sa apara in ele.

E deasemenea greu de spus cate dintre acele telefoane sunt de fapt iPhone-uri, si cate sunt clone, mai ales intr-o tara in care se vand extrem de multe produse contrafacute. Chiar si asa, mesajul este unul destul de clar, si tot mai popular, insa oamenii care trec dincolo de retorica politica, stiu ca la mijloc nu e decat razvratirea administratiei impotriva pozitiei in care e pusa de catre americani.

This post was last modified on aug. 19, 2018, 9:11 PM 21:11

Disqus Comments Loading...