Google are probleme foarte mari in momentul de fata din cauza Google Maps, Google Chrome, si a altor servicii prin care monitorizeaza locatiile in care se afla utilizatorii care ii folosesc respectivele servicii. Cei de la Google nu au afisat in mod clar informatii cu privire la faptul ca monitorizeaza lumea care-i foloseste aceste servicii, jurnalistii au aflat singuri despre tot, iar dupa ce au anuntat publicul, a inceput si o revolta globala cu privire la aceasta practica.
Google a recunoscut ca nu e tocmai ok ceea ce face, si a schimbat termenii de utilizare pentru serviciile sale, confirmand faptul ca exista posibilitatea ca unele informatii despre locatii sa fie transmise catre serverele sale. In urma acestei schimbari, primele persoane nemultumite de modul in care Google permite oferirea acestor servicii au decis sa actioneze compania americana in judecata pentru a cere sanctionarea ei, dar si despagubiri pentru ceea ce s-a intamplat.
Google are PROBLEME MARI din cauza Maps, si NU Numai
Google a fost actionata in judecata de catre un american, care cere despagubiri in numele tuturor utilizatorilor de telefoane iPhone si Android care au avut datele preluate fara ca ei sa stie ca asta s-a intamplat. Mai mult decat atat, el ar vrea ca acest proces sa devina unul colectiv, iar asta ar insemna ca oricare alte procese deschise impotriva Google in SUA ar fi combinate pentru a avea o putere mai mare, si a se aduna toate dovezile acuzatiilor intr-un singur loc.
“Google represented that a user ‘can turn off Location History at any time. With Location History off, the places you go are no longer stored.’ This simply was not true. Iar Google spune urmatoarele :There are a number of different ways that Google may use location to improve people’s experience, including: Location, History, Web and App Activity, and through device-level Location Services.”
Google stie cat de importanta este discutia privind protejarea intimitatii utilizatorilor, insa ea nu este nici singura companie care preia datele oamenilor fara ca ei sa stie, asa ca n-ar trebui sa fie singura actionata in judecata. Apple, Facebook, Microsoft, Samsung, Huawei, si cam orice producator de telefoane, sau servicii online, face asta, Google fiind prinsa la mijloc deoarece doar pentru ea s-a facut un studiu complex pentru a se descoperi aceasta problema.
This post was last modified on aug. 23, 2018, 7:38 PM 19:38