Smartphone-urile ultimilor ani au cam stat sub semnul intrebarii in ceea ce priveste siguranta bateriilor care sunt folosite de catre producatori, insa aceasta problema este aproape de a fi rezolvata in totalitate. Mai exact, un grup de cercetatori ai Oak Ridge National Laboratory si ai universitatii din Rochester au descoperit o metoda de a face bateriile pentru smartphone mult mai sigure pentru utilizare in cazurile in care se intampla incidente.
Cercetatorii au creat un material similar silicatului, dar si a ooblek-ului, acesta avand o forma lichida in majoritatea timpului, insa intarindu-se in momentul in care se aplica presiune asupra sa. Materialul reintra in starea lichida dupa ce presiunea este indepartata, iar asa cercetatorii au reusit sa creeze o bateriera de protectie foarte eficienta pentru bateriile care sunt folosite in smartphone-uri, ele neputand sa explodeze in cazul in care se umfla prea mult.
Smartphone: REVOLUTIE IMPORTANTA pentru Baterii
Cercetatorii sustin ca acest material este mult mai bun pentru a impiedica exploziile decat cele folosite in momentul de fata pentru a proteja bateriile, asa ca vorbim despre o revolutie pentru industrie. Partea si mai buna este ca pentru a folosi acest material in baterii este nevoie de o schimbare minora pentru procesul de productie al lor, asa ca sansele ca totul sa fie folosit pentru publicul larg sunt foarte mari, dar nimeni nu stie exact cand s-ar putea intampla totul.
“As an alternative, his team mixes an additive into the conventional electrolyte to create an impact-resistant electrolyte. It solidifies when hit, preventing the electrodes from touching if the battery is damaged during a fall or crash. If the electrodes don’t touch each other, the battery doesn’t catch fire. Even better, incorporating the additive would require only minor adjustments to the conventional battery manufacturing process.”
Aceste noi tipuri de baterii pentru smartphone ar putea fi utilizate initial in dispozitive electronice mici, in drone, iar in viitor ar putea ajunge inclusiv in automobile, multumita gradului crescut de siguranta pe care-l ofera. Problema este, desigur, in vointa celor care fac baterii de a adopta aceasta tehnologie pentru produsele proprii, iar pana acum mai nimeni nu s-a gandit sa inlocuiasca actualele masuri de siguranta cu altele mai bune descoperite de cercetatori.
This post was last modified on aug. 23, 2018, 2:20 PM 14:20