Huawei este atacata din multe parti din cauza produselor sale, dar si a faptului ca pana acum nu a reusit sa convinga unele dintre marile guverne ale lumii ca produsele sale sunt intr-adevar sigure pentru folosire. Ieri Huawei a fost tinta, impreuna cu ZTE, unei interdictii de a livra echipamente 5G pentru retelele care urmeaza sa fie activate in Australia de catre operatorii de telefonie mobila, desi furnizeaza echipamente pentru celelalte retele din tara.
Huawei este considerata de catre australieni drept un pericol pentru siguranta nationala a tarii, deoarece datele transferate prin echipamentele lor ar ajunge inclusiv la guvernul chinez, care ar afla secretele tarii. In SUA au fost interzise produsele Huawei, care stocheaza date personale, in toate institutiile guvernamentale din tara, aceasta fiind prima mare lovitura primita de chinezi in vara, australienii trimitand-o pe cea de-a doua, iar alta ar putea veni de la britanici.
Huawei este ATACATA Din cauza Produselor NESIGURE
Huawei a raspuns loviturii de ieri spunand ca totul este motivat politic in Australia, ceea ce este complet adevarat, decizia fiind una politica, dar bazata probabil pe date venite de la serviciile de informatii ale tarii. Unii au spus ca SUA a interzis produsele de comunicatii ale Huawei pentru a favoriza Apple, Google, Samsung, etc, dar in Australia nu exista producatori de acest gen, deci oare aceste doua tari au atata ura impotriva companiei, sau oare chiar exista motive de temere ?
“Australia has banned Huawei Technologies Co Ltd [HWT.UL] from supplying equipment for a 5G mobile network citing national security risks, a move the Chinese telecoms gear maker criticized as being “politically motivated”. Huawei spune : “Chinese law does not grant government the authority to compel telecommunications firms to install backdoors, listening devices, or engage in any behavior that might compromise the telecommunications equipment of other nations.””
Huawei vinde majoritatea telefoanelor catre oameni care au venituri modeste, deci nu prea le pasa de datele din telefoane, asa ca daca ele sunt furate, nu prea are cine sa se planga de asta. Guvernele, in schimb, au ce sa protejeze, iar parerea mea este ca, cel putin, SUA n-ar lua o masura de acest gen fara sa aiba informatii clare ca guvernul chinez ar avea acces la produsele celor de la Huawei, si la datele care sunt stocate, sau transferate, prin intermediul lor.