In 2018 vom avea primul iPhone cu suport dual-SIM, compania Apple parand sa fi cedat cerintelor multor oameni pentru a implementa aceasta tehnologie, desi totul are mai mult legatura cu vanzarile proaste. Au trecut 11 ani din momentul lansarii primului model al iPhone, iar Apple integreaza abia acum tehnologia pentru ca vanzarile din China au scazut extrem de mult, iar in India nu gaseste o metoda de a-i convinge pe oameni sa-i cumpere telefoanele scumpe.
Primul model de telefon Apple care va avea dual-SIM va fi ori iPhone X Plus, ori iPhone 9, ori ambele, sansele mai mari fiind pentru primul, care are si spatiu suficient de mare in carcasa pentru a integra o tehnologie de acest gen. Bun, acum motivul pentru care Apple are nevoie de un iPhone dual-SIM sta in faptul ca in pietele aflate in curs de dezvoltare, India, multe altele din Asia, sau China, oamenii folosesc extrem de des telefoane de acest gen.
De ce are Apple nevoie de un iPhone dual-SIM
In Romania rareori aveti nevoie de un telefon dual-SIM, insa in China, unde intre marile lor “judete” e nevoie de cartele diferite pentru a nu plati taxe de “roaming”, telefoanele dual-SIM sunt extrem de populare, si frecvent folosite. Apple nu are un iPhone dual-SIM, iar China e una dintre pietele in care va ajunge sigur un asemenea model, daca Apple il va lansa, pentru ca acolo e in mare dezavantaj in fata cam a oricarui alt producator care are integrata aceasta functionalitate.
” … the main advantage was historically that you could avoid roaming fees. In China, phone numbers have long been tied to your local region. For example, if you moved from Beijing to Shanghai, you would need to get another SIM card. Until last year, Chinese carriers also charged roaming fees and made long-distance domestic calls more expensive. Dual-SIM devices allowed people to get around these issues with minimal fuss. Europeans similarly had to deal with higher fees when crossing borders until the EU regulated and ultimately abolished roaming charges.”
India este deasemenea o alta problema serioasa pentru Apple, deoarece si acolo telefoanele dual-SIM sunt foarte populare, iar in zone precum Europa, sau America de Nord, aceste modele ar putea lipsi din oferta. Apple a evitat cu siguranta cat a putut de mult implementarea dual-SIM in iPhone, insa scaderea uriasa a vanzarilor in China o obliga sa integreze suportul pentru a nu pierde complet contactul cu producatorii de telefoane Android.
This post was last modified on aug. 29, 2018, 9:07 PM 21:07