Aplicatile pentru iPhone si iPad sunt publicate in App Store dupa o “atenta” verificare facuta de catre compania Apple, insa chiar si asa, multe dintre ele sunt gandite pentru a pacali utilizatorii si a fura banii oamenilor. Un studiu recent dezvaluie faptul ca aplicatiile pentru iPhone, in special cele utilitare, le cer oamenilor sa plateasca abonamente lunare, sau anuale, pentru functii care sunt oferite gratuit de catre alte aplicatii, iar in unele cazuri, chiar pacalind oamenii.
Mai exact, unii dezvoltatori le ofera utilizatorilor iPhone si iPad posibilitatea de a incerca gratuit anumite functii pentru iPhone si iPad, insa fara ca oamenii sa stie, abonamentele sunt activate automat si banii trasi din conturi inainte sa expire perioada de proba. Aplicatiile de acest gen ajung sa castige si peste 10 milioane de dolari anual din App Store, si sunt prezente in topul celor care genereaza cei mai multi bani pentru dezvoltatori, desi pacalesc oamenii.
Asa te PACALESC Aplicatile pentru iPhone si iti FURA Banii
O aplicatie care le cerea oamenilor 20 de dolari pe luna pentru a afisa informatii despre vreme a fost retrasa recent din App Store de catre compania Apple, insa exista mult mai multe care pacalesc oamenii sa plateasca multi bani pentru nimic. Cei de la Apple au inceput sa promoveze abonamentele pentru aplicatii inca de anul trecut, iar dezvoltatorii s-au grabit sa faca aplicatii care sa extraga cat mai multi bani de la utilizatorii din lumea intreaga, uneori fara ca acestia sa stie.
“Tap around in the app and you’ll be constantly prompted to subscribe to a subscription ranging from $3.99 a week to $4.99 per month, or start a free trial. But the subscription following the free trial kicks in after only 3 days — something that’s detailed in the fine print, but often missed. Consumers clearly don’t understand what they’re agreeing to, based on their complaints. And many of the negative reviews indicate customers feel they got duped into paying.”
Apple sustine ca are politici foarte stricte in ceea ce priveste aplicatiile din App Store si modul in care acestea percep bani de la utilizatori, dar iata ca exista unele companii care profita de naivitatea oamenilor. Din pacate, cei de la Apple actioneaza prea greu in aceste situatii, si abia dupa ce presa se implica pentru a dezvalui problemele majore pe care oamenii trebuie sa le infrunte, sistemul de verificare fiind foarte prost gandit de catre americani.
This post was last modified on oct. 16, 2018, 8:47 AM 08:47