Facebook poate spune ca anul 2018 a fost unul extrem de prost, cu foarte multe scandaluri care au afectat serios increderea oamenilor in companie, insa americanii vor sa mai si rezolve din problemele pe care le au. In aceasta idee, ei l-au angajat pe fostul vicepremier britanic, Nick Clegg, el urmand a fi vicepresedinte care va conduce divizia de “afaceri globale” din cadrul Facebook, adica va incerca sa profite de experienta diplomatica pentru a mai evita aparitia unor amenzi.
Facebook a angajat un diplomat pentru ca incepe sa fie anchetata de catre autoritatile din diverse tari pentru constantele brese de securitate care au tot fost descoperite, iar fostul vicepremier britanic aduce un “suflu nou” pentru companie. Folosindu-si experienta si contactele, acesta poate ajuga guvernele din diverse tari sa colaboreze mai bine cu Facebook pentru a rezolva probleme, a face anchete, si a se gandi de 2 ori inainte de a mai incepe anchete serioase.
Facebook: VICEPREMIER ANGAJAT pentru a-i Rezolva PROBLEMELE
Facebook a inceput sa discute cu fostul vicepremier britanic inca de prin vara, la scurt timp dupa ce a fost implicata in scandalul Cambridge Analytica, asa ca intreaga miscare a fost gandita foarte bine de catre americani. Este destul de clar ca rolul lui Clegg in cadrul Facebook este de a fi un ambasador in adevaratul sens al cuvantului, compania avand nevoie de un diplomat adevarat pentru a evita aparitia de legi care sa-i controleze si mai mult activitatea.
“Facebook has hired former British deputy prime minister Nick Clegg as VP of global affairs and communications. Clegg replaces Elliot Schrage, who announced his departure as head of communications and global policy in June after about 10 years at the company. Clegg will report to Facebook’s COO Sheryl Sandberg. Clegg starts his job on Monday. He will work from London for the first few months and move with his family to California early next year.”
Facebook este prima companie care detine o retea de socializare si care angajeaza un fost vicepremier pentru a avea grija ca actualele probleme sa nu devina cu mult mai mari in viitor, insa ar trebui sa ne asteptam la asta si de la alte companii. Nu e exclus nici ca Apple, Microsoft, Google, sau Twitter sa aleaga sa faca exact ceea ce face Facebook in acest moment, dar totul depinde de cat de mari vor fi problemele legale pe care aceste companii le vor avea.