Telefoane. Un nou studiu publicat astazi ne arata care sunt principalele motive din cauza carora autonomia bateriei este tot mai mica de fiecare data cand un nou model de telefon este lansat pe piata. Studiul a avut in vedere telefoane ca iPhone XR, iPhone XS, Samsung GALAXY Note 9, seria iPhone 8, iPhone X, Google Pixel 2 XL, sau chiar Google Pixel 3, iar din pacate s-au descoperit doi numitori comuni pentru problemele pe care le au utilizatorii.
Telefoane. Din pacate, testele facute pentru autonomia bateriei noilor si vechilor modele de telfeoane au dezvaluit faptul ca vechile telefoane ofera autonomie mai buna decat modelele cele mai noi. Diferentele sunt si ele destul de mari, de cateva ore, inclusiv in cazul telefoanelor iPhone, iar motivele descoperite pentru aceasta problema au la baza implementarea ecranelor OLED in telefoane, dar si consumul tot mia mare generat de folosirea internetului mobil, sau efectuarea de apeluri.
Telefoane: ce REDUCE Autonomia Bateriei la iOS si Android
Telefoane. Performantele bateriilor pentru autonomia bateriei cresc cu o rata de aproximativ 5% anual, in timp ce in cazul consumului de energie, rata de crestere este mult mai mare decat imbunatatirea facuta pentru baterii. Separat de ecranele OLED si consumul mare generat de functiile GSM, telefoanele au deasemenea o autonomie tot mai redusa si din cauza noilor tehnologii care sunt integrate anual, si care nu mai pot fi sustinute de catre baterii.
“Apple’s iPhone XR, the new phone I recommend to most people, has a different approach. It scales back on the screen tech — lower resolution, less bright and lower-quality color — in ways that benefit battery life tremendously: The XR lasted 3 hours longer than the top iPhone XS, even though the its screen is actually a smidge larger. (Bonus: It also costs $250 less.).”
Telefoane. Ecranele LCD aveau avantajul de a nu consuma foarte multa energie, insa cand s-au atins limitele acestei tehnologii, s-a facut trecerea la OLED, cu un compromis pentru autonomia bateriei. Din pacate, bateriile litiu-ion au cam ajuns in punctul maxim al utilitatii, si e nevoie de o noua tehnologie care sa permita inmagazinarea unei cantitati mai mare de energie, insa pana atunci ramanem cu telefoane care au autonomie tot mai mica in fiecare model nou lansat.
This post was last modified on nov. 4, 2018, 2:35 PM 14:35