Facebook. Compania americana nu reuseste sa scape de problemele privind securitatea datelor utilizatorilor, peste 120 de milioane de mesaje furate din cadrul retelei de socializare fiind recent vandute de catre hackeri. Cei de la Facebook au descoperit in septembrie ca mesajele au fost furate de catre hackeri de la utilizatorii lor, totul fiind facut prin extensii pentru browsere care au monitorizat activitatea utilizatorilor in timp ce acestia navigau pe internet.
Facebook. Hackerii nu au vandut doar mesajele din conturile utilizatorilor, ci si conturile cu totul, cerand 10 centi pentru fiecare cont, iar compania americana afirma ca ea nu are vreo vina in toata aceasta poveste. Cei de la Facebook spun ca utilizatorii ar fi de vina pentru faptul ca datele conturilor le-ar fi fost furate de catre extensiile pe care le foloseau in browsere in timp ce navigau pe internet, insa toata lumea considera ca Facebook are vina principala aici.
Facebook. SUTE de MILIOANE de Mesaje VANDUTE de Hackeri
Facebook. Date din 81.000 de conturi au fost publicate de catre hackeri in cursul saptamanii trecute, iar compania americana a anuntat creatorii extensiilor afectate pentru a le actualiza si a rezolva problemele. Hackerii au afirmat initial ca au datele de logare in 120 de milioane de conturi de Facebook, insa in realitate cifra ar fi mult, mult mai mica, ei reusind sa vanda doar 120 de milioane de mesaje private, un numar urias, in care exista si multe date personale.
“We have contacted browser-makers to ensure that known malicious extensions are no longer available to download in their stores. …We have also contacted law enforcement and have worked with local authorities to remove the website that displayed information from Facebook accounts.”
Facebook. Partea proasta este ca datele care au fost publicate pe internet despre conturi includ numele conturilor, poze preluate din acestea, plus multe alte mesaje personale dintre utilizatorii respectivi. Aceasta recenta problema de securitate care implica Facebook vine la doar o luna dupa ce s-a descoperit ca datele a 50 de milioane de conturi au fost accesate de catre hackeri, iar in aceasta situatie vina a fost a companiei americane, nu a utilizatorilor sai.