Bucuresti. Capitala Romaniei este cel mai mare oras, cel mai bogat, cel mai aglomerat, dar si cel mai poluat, iar de astazi exista posibilitatea de a vedea cat de buna este calitata aerului in cateva zone din oras. Vorbim despre un sistem independent de monitorizare a calitatii aerului in Bucuresti, acesta fiind lansat acum o luna, timp in care au fost adunate date pentru a crea un istoric al nivelului de poluare, dar si previziuni cu privire la ceea ce va urma.
Bucuresti. In capitala sunt montati 7 senzori pentru monitorizarea calitatii aerului, in principal in zonele de sud, vest si nord, insa exista si altii doi montati in estul si sud-estul orasului, dupa cum puteti vedea pe harta. Tot pe harta puteti observ ca poluarea cea mai mare este inregistrata in cartierul Militari din Bucuresti, aproape de iesirea pe autostrada A1, iar cea mai buna calitate a aerului se inregistreaza in zona Eroilor, diferenta fiind mare fata de Piata Romana, de exemplu.
Bucuresti. Harta POLUARII din Capitala, in Timp REAL
Bucuresti. Puteti vedea in timp real informatiile in aceasta pagina, si puteti afla detalii despre diverse masuratori luate de catre senzorii din oras, inclusiv temperatura, umiditatea, sau chiar presiunea atmosferica. 15 senzori sunt montati in Bucuresti pentru masurarea calitatii aerului, iar ei confirma ceea ce stiam deja, mai exact ca traim intr-una dintre cele mai poluate capitale din lume, dar asta era de asteptat, cu atat de multe masini pe drumuri.
“PM 2.5 sunt cele mai periculoase pulberi în suspensie detectabile în aer, în special în oraşele mari. Celulele de apărare ale organismului le confundă cu bacteriile şi încearcă să le omoare.Cum nu reprezintă bacterii, sistemul imunitar nu le poate “ucide”, iar rezultatul reprezintă o inflamaţie permanentă a ţesutului pulmonar. De regulă, aceste pulberi conţin şi substanţe active, care generează un proces de îmbolnăvire a plămânilor similar celui cauzat de fumat sau de îmbătrânire.”
Bucuresti. Senzorii ampalasati in capitala pot monitoriza nivelul de particule PM10, PM2.5 si Pm1 din aer, iar din pacate acestea depasesc mai tot timpul valoarea maxima admisa pentru corpul uman. Separat de senzorii din Bucuresti exista un altul la Ploiesti, iar acolo nivelul de poluare nu e cu mult diferit, dar interesant ar fi de vazut senzori montati si in orasele aflate la poalele muntilor.
This post was last modified on nov. 8, 2018, 1:41 PM 13:41