Android. O schimbare extrem de importanta a fost anuntata chiar astazi de catre compania Google, ea vizand toti utilizatorii de telefoane care folosesc aplicatii in viata de zi cu zi. Mai exact, cei de la Google au anuntat ca in viitorul apropiat va fi lansat un nou API pentru sistemul de operare Android, acesta urmand a permite actualizarea aplicatiilor chiar in timp ce acestea sunt folosite, o functionalitatea care nu exista in vreun alt sistem de operare.
Android. Google a gandit aceasta schimbare in doua forme, una care blocheaza complet utilizarea aplicatiei cand actualizarea este instalata, si una care permite folosirea ei in timp ce aplicatia este utilizata. In prima forma, dezvoltatorii de aplicatii Android vor putea bloca in totalitate utilizarea aplicatiei daca trebuie instalata o actualizare care contine modificari critice, adica rezolvarea de probleme de functionare importante, rezolvarea de probleme de securitate, etc.
Android. Schimbare URIASA Anuntata OFICIAL Azi
Android. A doua metoda prin care va putea fi facuta actualizarea aplicatiilor are la baza implementarea modificarilor in timp ce utilizatorii folosesc respectiva aplicatie pe telefoane, ceva ce nimeni nu credea posibil. Practic, dezvoltatorii de aplicatii pentru Android vor avea optiunea de a face in asa fel incat actualizarea sa faca modificarile in mod natural, fara ca experienta de utilizare sa fie perturbata in vreun fel, iar detalii clare cu privire la acest sistem deocamdata nu au fost oferite.
“The first is a full-screen experience, which blocks use of the app until the update downloads and installs. That option is recommended to be used for important updates that need to be installed immediately — critical security patches, bug fixes and the like. The other option is what Google is calling a flexible update. When enabled, users will be able to continue using an app while an update is downloaded. Developers will also be able to customize the update flow so it feels like it is part of the app.”
Android. Google vrea sa simplifice procedurile de actualizare pentru aplicatii, si sa convinga lumea sa faca mai des actualizari pentru aplicatiile pe care le foloseste, ceva ce este perfect normal, de altfel. Pe de alta parte, dezvoltatorii trebuie sa implementeze in mod corect aceste noi API-uri pentru aplicatii si sistemul de operare, altfel riscul este ca aplicatiile sa inceteze sa mai functioneze cu totul, si asa utilizatorii au parte de o experienta proasta de utilizare.