WhatsApp. Compania Facebook trece la masuri disperate pentru a-si salva platforma de mesagerie folosita de catre peste 1.5 miliarde de oameni de pe intreaga planeta, ea trecand printr-o situatie critica in India. Stiti deja ca acolo platforma are probleme foarte mari din cauza stirilor false care au dus la uciderea unor persoane, guvernul amenintand compania cu interzicerea serviciului WhatsApp daca problema stirilor false nu este rezolvata foarte rapid.
WhatsApp. Dupa reclame in ziare si la posturile de radio, care n-au avut succes, acum compania detinuta de catre Facebook este nevoita sa recurga la reclame TV pentru a incerca sa convinga indienii sa nu-si omoare semenii ascultand de stiri false. Folosirea de reclame TV pentru a-i invata pe indieni ca nu e bine sa omori oameni in baza mesajelor publicate pe WhatsApp de catre alti indieni pare ceva scos dintr-un film prost, dar e realitatea in care se traieste acolo.
WhatsApp. MASURILE DISPERATE Luate de Facebook
WhatsApp. In urma unor studii facute in India, cei de la Facebook au ajuns la concluzia ca trebuie sa ruleze niste reclame la TV, facute astfel incat indienii sa le inteleaa, iar asa problema stirilor false va fi rezolvata. WhatsApp ii va invata pe indieni cum sa raporteze stirile false, cum sa paraseasca grupurile in care sunt partajate informatii false, sau cum sa blocheze persoanele care partajeaza asemenea informatii, reclamele fiind rulate inclusiv pe Facebook, sau YouTube.
After radio, WhatsApp will now run a television ad campaign in India — a global first for the Facebook-owned company — as it looks to crackdown spread of fake news on its platform. The three films will be available on TV, Facebook, and YouTube in nine languages and reach the diverse population that makes up WhatsApp users. The campaign is timed to start just prior to the elections in Rajasthan and Telangana and WhatsApp will build on this effort headed into the national election next year.
WhatsApp. Daca problema din India nu este rezolvata, platforma va fi interzisa in tara, unde are peste 200 de milioane de utilizatori activi, insa in urma acestei decizii ar putea fi interzisa inclusiv in alte zone de pe glob. Facebook are multe probleme in momentul de fata, iar ceea ce se intampla cu WhatsApp se va intensifica anul viitor dupa ce reclamele vor fi introduse in functia Status, iar asta pentru ca foarte multi utilizatori se vor revolta in dupa impunerea lor.