X

Facebook. SOCANT, Documente SECRETE arata cum ne-a SPIONAT

Facebook. O serie de docuemente interne ale companiei au fost publicate astazi de catre Parlamentul Marii Britanii, dupa ce s-au descoperit o serie de lucruri socante, care au fost zvonite pana acum, dar azi devin oficiale. Incepem cu faptul ca Facebook a folosit reteaua VPN Onavo, redenumita in Protect dupa cumpararea platformei, pentru a spiona TOTI utilizatorii care alegeau sa o foloseasca pentru a fi protejati cand navigheaza pe internet, desi in realitate intrau in “gura lupului”.

Facebook. Compania s-a folosit de datele preluate prin aceasta retea VPN pentru a analiza modul in care folosim aplicatii, ce facem cu ele, prin ele, sau ce fel de date transferam folosind platforma. Facebook s-a folosit de aceste informatii confidentiale pentru a decide care platforme trebuie cumparate, sau care trebuie tratate ca ostile, un pericol pentru cele proprii, lucru care este un act de spionaj, totul fara ca utilizatorii sa stie ce se intampla cu datele lor.

Facebook used Onavo to conduct global surveys of the usage of mobile apps by customers, and apparently without their knowledge. They used this data to assess not just how many people had downloaded apps, but how often they used them. This knowledge helped them to decide which companies to acquire, and which to treat as a threat.

Facebook. SOCANT, Documente SECRETE arata cum ne-a SPIONAT

Facebook. In aceleasi documente interne publicate de catre oficialii Marii Britanii se confirma faptul ca informatii privind apelurile telefonice si mesajele utilizatorilor Android au fost colectate in secret de catre companie. Dupa ce s-a aflat publica faptul ca se intampla asta, Facebook a incercat sa-si modifice aplicatiile pentru a face foarte dificila analizarea ei astfel incat sa se confirme ca problemele exista in continuare, ele nefiind eliminate nici astazi.

Facebook knew that the changes to its policies on the Android mobile phone system, which enabled the Facebook app to collect a record of calls and texts sent by the user would be controversial. To mitigate any bad PR, Facebook planned to make it as hard of possible for users to know that this was one of the underlying features of the upgrade of their app.

Facebook. Mergand pe aceeasi idee de a isi bate joc de oameni, compania le-a oferit altor companii terte posibilitatea de a accesa date despre utilizatori si prietenii acestora, fra ca ei sa stie. Toate aceste informatii privind tacticile celor de la Facebook au mai fost dezvaluite in trecut, insa nimeni nu le-a crezut pana acum, dar aceste documente interne confirma fara vreun dubiu faptul ca toata lumea a fost mintita ani de-a randul, fara vreo remuscare, de catre Facebook.

This post was last modified on dec. 7, 2018, 3:45 PM 15:45

Disqus Comments Loading...