Facebook. O noua problema foarte grava a fost descoperita pentru reteaua de socializare accesata de catre peste 2 miliarde de oameni din intreaga lume, americanii nereusind sa ofere o experienta decenta pentru utilizatori. Facebook a recunoscut astazi ca pozele nepublicate din 6.8 milioane de conturi au putut fi accesate de catre aplicatii terte fara ca utilizatorii sa stie, ceea ce reprezinta o problema foarte grava de securitate pentru platforma de socializare.
Facebook. Aplicatiile care au putut accesa aceste poze nepublicate aveau acces de la utilizatori pentru a avea acces la pozele publice, insa din cauza unui bug al platformei, le-au putut accesa si pe cele nepublicate. Pozele care au putut fi accesate de catre aceste aplicatii terte sunt cele din stories, care dispar dupa o zi, dar si cele facute, incarcate automat de Facebook in platforma, dar nepublicate, multe dintre ele putand fi indecente, sau cu informatii confidentiale.
Facebook. ATENTIE, Noua PROBLEMA GRAVA Confirmata
Facebook. Conform companiei, doar intr 12 septembrie si 25 septembrie ar fi fost activ acest bug care a permis accesarea pozelor private ale oamenilor, insa desigur ca perioada poate fi chiar mai lunga de atat, fara sa se stie. Facebook va incepe sa notifice toti utilizatorii afectati in legatura cu aceasta problema, nu mai putin de 1500 de aplicatii avand acces la pozele din cele 6.8 milioane de conturi, si vorbim despre zeci de milioane de poze, sau poate chiar mai mult.
Our internal team discovered a photo API bug that may have affected people who used Facebook Login and granted permission to third-party apps to access their photos. We have fixed the issue but, because of this bug, some third-party apps may have had access to a broader set of photos than usual for 12 days between September 13 to September 25, 2018.
Facebook. Compania si-a cerut scuze pentru existenta acestei probleme, dar totul este egal cu zero din moment ce oamenii nu vor putea sti care dintre aplicatii le-au luat pozele, si ce se face cu ele. Recent Facebook a fost dezvaluita ca fiind o mare mincinoasa, parlamentarii britanici publicand documente interne ale companiei in care se recunoaste faptul ca utilizatorii sunt spionati, desi in mod public compania a negat intotdeauna asta, mintind fara rusine.