Google. Una dintre cele mai mari companii de pe planeta este in centrul unor acuzatii de sabotaj facute de catre un fost angajat al companiei Microsoft, iar afirmatiile sunt foarte surprinzatoare, cel putin in ceea ce priveste compania din Mountain View. Joshua Bakita este numele persoane care sustine ca Google ar fi sabotat browserul Edge al companiei Microsoft, acesta fiind retras de catre americani pentru a fi lansata o versiune noua, bazata pe platforma Google Chrome.
Google. Acuzatiile de sabotaj vizeaza modul in care compania din Mountain View isi modifica website-urile foarte populare folosite de catre utilizatorii din lumea intreaga, unele modificari generand probleme mari pentru Microsoft Edge. Ca exemplu este dat website-ul YouTube, pentru care Google implementa schimbari “subtile” in codul sursa al paginii, iar acestea impiedicau utilizatorii Windows 10 sa foloseasca Microsoft Edge pentru a vedea clipurile video de acolo.
Google. Acuzatii GRAVE de SABOTAJ privind Microsoft
Google. Modificarea despre care vorbeste fostul inginer al Microsoft genera redarea cu greutate a clipurilor video, cu o scadere subita a numarului de frame-uri pe secunda, totul pentru ca accelerarea hardware inceta sa mai functioneze. Inginerul sustine ca Google ar fi facut in mod constant modificari de acest gen pentru a impiedica utilizatorii Microsoft Edge sa-i foloseasca asa cum trebuie website-urile, si sa recurga la utilizarea Google Chrome, care nu era afectat de schimbarile implementate.
Bakita explained how Google would make changes to its YouTube property in such a subtle way that it would cause Edge’s browser engine to fail with specific tasks. In one example, it was noted that Google added a hidden bit of code, an empty div, over its YouTube videos. The modification caused Edge’s hardware acceleration to fail when playing videos, causing the browser to consume more energy.
Google. Modificarea constanta a website-urilor pentru serviciile proprii este ceva perfect normal, insa de aici si pana la sabotarea Microsoft Edge este o cale foarte lunga, si e putin probabil ca cei din Mountain View sa fi facut asta. Google nici nu ar fi avut de ce sa lucreze activ pentru sabotarea browserului din Windows 10 deoarece Microsoft s-a descurcat singura in procesul de a-l distruge complet, iar acum a ajuns sa foloseasca tehnologiile din spatele Chrome pentru a nu-si pierde ultimii utilizatori.