Huawei. Compania chinezeasca a anuntat in cursul zilei de ieri o masua disperata cu care spera sa mai scape de toata atentia si criticile care i-au afectat reputatia pe plan international, in ciuda negarii insistente a existentei unor probleme. Huawei a anuntat faptul ca va investi 2 miliarde de dolari in urmatorii 2 ani in securitate cibernetica, adica pentru a-si imbunatati laboratoarele in care dezvolta echipamente electronice, dar si produsele in sine.
Huawei. Masura are menirea de a arata lumii ca exista interes pentru siguranta produselor vandute, insa ea confirma si faptul ca exista probleme cu cele actuale, altfel nu s-ar fi luat decizia de a investi atat de mult pentru a rezolva probleme care, teoretic, nu exista. In ciuda faptului ca va investi in securitate cibernetica, Huawei sustine ca nu este influentata de catre guvernul chinez in vreun fel, dar si ca nu a vazut inca dovezi care sa sustina faptul ca e un risc pentru siguranta nationala a vreunei tari.
Huawei. MASURA DISPERATA Anuntata de Companie
Huawei. Realitatea este ca pana acum am vazut ca SUA si aliatii sai acuza compania chinezeasca de faptul ca e un risc pentru siguranta nationala a multor tari, dar dovezi clare n-au fost furnizate. S-a pus intotdeuna in fata legea care obliga companiile chinezesti sa coopereze cu guvernul Chinei pentru a furniza informatii despre orice vrea el, insa separat de asta, nu s-a prezentat vreo alta dovada care sa confirme fara dubiu faptul ca Huawei spioneaza pe cineva.
Huawei Technologies [HWT.UL] on Tuesday said it would spend $2 billion over the next 5 years to focus on cybersecurity by adding more people and upgrading lab facilities. Locking out competitors from a playing field cannot make yourself better. We think any concerns or allegations on security at Huawei should be based on factual evidence. Without factual evidence we don’t accept and we oppose those allegations.
Huawei. Este nevoie si de niste dovezi care sa arate fara dubiu ca echipamentele companiei chinezesti sunt folosite pentru spionaj de catre guvernul Chinei, insa nu cred ca ele vor fi vreodata publicate. Totul este lasat intr-un “nor de mister” in mod intentionat de catre SUA, si aliatii sai, iar in tot acest timp, Huawei are reputatia grav afectata, insa intre a crede compania si numeroase agentii de informatii/guvernamentale, e destul de lesne de inteles unde merge increderea.