WhatsApp. Cea mai mare aplicatie de mesagerie de pe planeta a fost de-a lungul timpului sursa pentru multe descoperiri importante, iar acum vorbim despre una facuta de catre un lingvist in urma unui studiu interesant. Mai exact, un lingvist care a analizat modul in care vorbesc oamenii in cadrul platformei de mesagerie a descoperit o asa-numita “limba digi”, adica “limba digitala”, ea fiind folosita de catre foarte multi oameni in discutiile zilnica.
WhatsApp. Studiul facut de catre lingvist a descoperit faptul ca aceasta “limba digi” este ceea ce vorbesc oamenii cu prescurtari, uneori atat de ciudate incat e foarte greu sa intelegi ceea ce iti este scris. Studiul a avut initial obiectivul de a descoperi daca tinerii care folosesc aceasta “limba digi” au probleme in a scrie corect in viata de zi cu zi, in special la scoala, iar din fericire raspunsul este unul negativ, ceea ce va bucura, cu siguranta, foarte multi parinti.
WhatsApp ascunde o “limba secreta” care nu afecteaza tinerii
WhatsApp. Se pare ca efectul folosirii prescurtarilor in cazul conversatiilor din platforma de mesagerie, este de fapt unul pozitiv, deoarece persoanele care le utilizeaza sunt mult mai creative in exprimare, in comparatie cu altele. Rezultatul studiului facut in randul celor care folosesc WhatsApp este unul destul de surprinzator, insa confirma faptul ca nu toti cei care folosesc prescurtari pe retelele de socializare nu stiu sa scrie in mod corect in limba nativa.
Active users of social media like WhatsApp don’t write more poorly at school, although there’s a small relation between passively using WhatsApp and poorer writing. Verheijen’s study confirmed that, when communicating online, today’s youth uses language that is more informal, more expressive, more concise and more playful. But does this cause young people to actually write more poorly? Verheijen found that an active use of WhatsApp had a direct, positive influence on spelling in written school work: teenagers in particular made fewer spelling mistakes.
WhatsApp. De-a lungul timpului foarte multe studii au prezentat platforma de mesagerie ca fiind nociva pentru tineri, insa acesta pune lucrurile intr-o cu totul alta lumina, iar acesta este un lucru foarte bun. Desigur ca asta nu inseamna ca tinerii trebuie incurajati sa vorbeasca toata ziua pe WhatsApp, si sa o faca inclusiv folosind prescurtari, insa e bine de aflat ca nu toti cei care folosesc platforma de mesagerie sunt in mod neaparat si lipsiti de cunostinte lingvistice.
This post was last modified on ian. 15, 2019, 7:30 PM 19:30