Huawei. Lucrurile incep sa se complice pentru chinezi dupa ce interventia NATO si UE a fost ceruta in Europa pentru a stabili care este viitorul companiei in ceea ce priveste existenta sa pe continent. Ministrul polonez pentru afaceri interne, Joachim Brudzinski, este cel care a cerut ca Huawei sa aiba situatia analizata atat de catre NATO, cat si de catre UE, totul in urma arestarii sub acuzatia de spionaj a unui director de vanzari al subsidiarei poloneze a companiei chinezesti.
Huawei. Compania a negat faptul ca acel fost angajat a spionat pentru China si ca ea ar fi avut vreo implicare, insa cazul este atat de important pentru polonezi, incat ei cer stabilirea unor reguli clare cu privire la activitatea companiei. Ministrul polonez ar vrea ca NATO si UE sa decida daca Huawei ar trebui exclusa de pe piata comunitara, probabil pentru furnizarea de echipamente de telecomunicatii pentru retele 5G, insa e greu de crezut ca se va intampla acest lucru.
Huawei ar putea fi supusa unor investigatii din partea NATO si a UE
Huawei. Intre UE si China exista relatii comerciale destul de stranse, asa ca o posibila interzicere a produselor companiei la nivelul institutiilor europene, sau al NATO, este ceva care ar complica prea mult lucrurile. Cerearea in sine de a implica NATO si UE impotriva Huawei este una destul de neobisnuita, mai ales pentru prima dintre organizatii, care este militara, si nu ar avea de ce sa fie implicata intr-o problema de acest gen, care trebuie rezolvata de guverne.
Poland’s internal affairs minister, Joachim Brudzinski, called for the European Union and NATO to work on a joint position over whether to exclude Huawei from their markets following the arrest of the Chinese employee and a former Polish security official on Friday. There are concerns about Huawei within NATO as well. It would make most sense to have a joint stance, among EU member states and NATO members.
Huawei. De-a lungul anilor compania chinezeasca a fost acuzata in diverse randuri ca este un spion al Chinei, si ca produsele sale sunt exploatate de catre guvern, India si Israel facand asta cu multi ani in urma. Abia cand SUA a luat masuri radicale impotriva celor de la Huawei, si a inceput sa le ceara partenerilor sai sa faca acelasi lucru, s-a luat decizia de a analiza mai atent activitatea chinezilor, iar acum ei risca sa fie marginalizati chiar in UE.
Huawei. Ca sa fiu complet sincer, nu cred ca NATO, sau UE, vor face vreo declaratie cu privire la compania chinezeasca, si acuzatiile de spionaj, decat daca vor exista cazuri mai grave inregistrate in Europa.