Google Chrome. O problema care se pare ca enerveaza destul de multa lume va fi rezolvata de catre compania Google intr-o actualizare viitoare a browserului disponibile pe foarte multe sisteme de operare acum. Mai exact, a fost confirmat faptul ca echipa de ingineri din spatele Google Chrome lucreaza in momentul de fata pentru a elimina pagina alba pe care apare in momentul in care facem trecerea de la o pagina web la alta, inginerii Google numind asta “flash-ul alb”.
Google Chrome. Foarte multe website-uri de pe internet sunt afectate de aceasta problema, iar asta din cauza modului in care sunt incarcate script-urile in fiecare pagina web, toata problema venind de la JavaScript. Desi unii dintre web developeri si-au optimizat website-urile astfe incat Google Chrome sa nu aiba aceasta problema, majoritatea restului celorlalti nu o considera a fi chiar atat de serioasa, exceptand inginerii de la Google, care vor sa o rezolve.
Google Chrome va rezolva problema incarcarii paginilor web
Google Chrome. Problema nu apare la alte browsere web, in special Firefox, iar asta din cauza modului in care a fost gandit fiecare browser in parte, altele asteptand ca intreaga pagina web sa se incarce inainte de a afisa continut. Google Chrome afiseaza fiecare parte din pagina de indata ce e incarcata, iar de aici vine o parte din problema, insa inginerii celor de la Google vor sa modifice modul in care sunt incarcate paginile pentru ca problema sa dispara in totalitate.
A Flash of White is this brief moment during which the UA shows a white paint while loading a page. This can be distracting in-between navigations, especially when the page is reasonably fast in reaching a more interesting state. In the long run, providing developer control over the behavior seems desirable. However, let’s start with an experiment to confirm that a new default would result in better user experiences.
Google Chrome. Detalii clare cu privire la procesul prin care urmeaza sa fie facut acest lucru nu se stiu deocamdata, dar cert este ca aceasta e o prioritate pentru inginerii companiei, si un flag nou a fost descoperit in versiunile alpha cu denumirea Enable flash avoidance between same-origin navigations. E greu de spus in momentul de fata de cat timp va fi necesar pentru ca acasta schimbare importanta pentru Google Chrome sa fie implementata, asa ca trebuie sa avem rabdare.