Facebook este cea mai mare retea de socializare de pe planeta, insa asta nu inseamna ca trebuie sa fie si cea mai corecta, sau cam asta dau de inteles cei care o administreaza in momentul de fata. Conform unor documente interne ale Facebook, care au fost publicate astazi, compania a participat la inselarea copiilor care au cheltuit bani in jocurile din platforma, fara ca parintii sa stie, dar mai rau, din cauza faptului ca software-ul era creat special pentru a extrage bani de la ei.
Facebook i-a incurajat pe dezvoltatorii de jocuri pentru platforma sa sa faca software-ul intr-un asa fel incat sa fie inselator, si sa-i pacaleasca pe copii sa cheltuie bani, uneori chiar fara sa stie exact ce fac. Jocurile erau deasemenea create intr-un asemenea mod incat banii sa fie necesari pentru a avansa rapid, sau pentru a beneficia de anumite functii care nu erau usor de obtinut, insa asta face cam toata lumea, dar Facebook a mers mai departe de atat, cu ajutorul dezvoltatorilor.
Facebook a inselat copiii pentru a le lua banii prin jocuri
Facebook avea aceasta practica cunoscuta in cadrul companiei cu denumire Friendly Fraud, creand si un sistem automat care analiza plangerile oamenilor care gaseau plati neautorizate pe carduri, fara ca un om sa analizeze efectiv plangerea. Se pare ca in cazul unor jocuri, rata de cerere de returnare a banilor atingea chiar si 10%, in special pentru Angry Birds, iar asta in conditiile in care orice depaseste 2% este considerat a fi un sistem care inseala oamenii.
“In nearly all cases the parent knew their child was playing Angry Birds, but didn’t think the child would be allowed to buy anything without their password or authorization first (Like in iOS),” a Facebook employee wrote. The average age of those playing Angry Birds was 5 years old, according to Facebook’s analysis. Then the employee wrote what is a common theme throughout the unsealed documents, “If we were to build risk models to reduce it, we would most likely block good TPV.” “TPV” is total purchase value, also called revenue. If Facebook tried to stop children and their parents from unwittingly spending money, it would hurt the company’s revenue..
Facebook le-a spus angajatilor sa nu blocheze acest sistem, deoarece i-ar afecta incasarile, iar asta desi majoritatea celor care cheltuiau bani in jocuri erau copii cu varste foarte mici, parintii afland cu surprindere ceea ce se intampla. Din pacate, Facebook nu doar ca a vandut datele oamenilor fara ca ei sa stie, dar a si inselat copiii prin jocurile pe care le incercau in platforma, insa totul pare sa fie ceva ce face compania in mod “normal” pentru a face bani.
This post was last modified on ian. 30, 2019, 6:10 PM 18:10