Windows 10. Una dintre cele mai mari temeri ale unora dintre utilizatori, si una dintre cele mai mari frici induse de catre producatorii de PC-uri are legatura cu vulnerabilitatile de securitate care exista in calculatoare. Mai mult ca sigur ati auzit in repetate randuri despre anunturi ale Microsoft, sau ale altor producatori, care spuneau ca problemele de securitate ale Windows 10, si nu numai, care nu sunt reperate la timp pot avea efecte dezastruoase asupra calculatoarelor utilizatorilor.
Windows 10. Microsoft, si alti producatori, de sisteme de operare le cer utilizatorilor in mod constant sa instaleze cele mai noi patch-uri de securitate, care contin de obicei si alte modificari pentru sisteme de operare. Lumea uneori se fereste de ele, deoarece, cel putin in cazul Windows 10, au generat probleme mai mari decat au rezolvat, insa producatorii le spuneai sa faca tot timpul instalarea, insa aceste recomandari n-au o baza chiar atat de reala in spate.
Windows 10, si alte sistemele de operare, au demascata o mare minciuna chiar de catre Microsoft
Windows 10. Conform unui studiu facut de catre Microsoft, majoritatea problemelor mari de securitate nu sunt exploatate chiar atat de usor, si de rapid, de catre hackeri, in lumea de azi, astfel ca pericolul la care se expun utilizatorii nu mai e la fel de mare. Desi patch-urile de securitate trebuie instalate pentru ca rezolva probleme periculoase ale sistemelor de operare, graba cu care trebuie facut acest lucru nu mai este la fel de mare, in special pe Windows 10.
The study found that, based on data gathered by Microsoft’s Security Response Center, in the 2017-2018 period, only 2% to 3% of patched exploits are seen in an exploit within 30 days of the patch being distributed. In fact, the vast majority of exploits were based on Zero Days ie. newly discovered exploits for which no patch exist yet.
Windows 10. Intre 2017 si 2018, doar 2% – 3% dintre vulnerabilitatile rezolvate prin patch-uri de securitate au fost exploatate de catre hackeri in primele 30 de zile de la lansarea rezolvarii pentru toata lumea. Acest lucru arata faptul ca frica e mai mare decat problema in sine, iar cei care au Windows 10, sau alte sisteme de operare, se pot gandi mai serios, si mai mult, inainte sa instaleze schimbarile de acest gen, care pot genera uneori batai de cap destul de mari.