Google. O schimbare uriasa pentru Android si aplicatiile dedicate telefoanelor a fost anuntata de catre compania americana, si vorbim despre o decizie foarte buna luata pentru clientii din lumea intreaga. Mai exact, cei de la Google le cer dezvoltatorilor de aplocatii sa nu mai faca iconitele pentru aplicatii in orice forma doresc, pe un fundal alb, ci sa le faca doar in forma patrata, cu colturi rotunde, pentru a face design-ul mult mai atractiv pentru utilizatori.
Google. Schimbarea impusa de catre compania americana este menita sa-i faca pe utilizatori sa se contentreze mai mult pe imaginile aplicatiilor, si nu pe iconite, din moment ce toate vor avea exact aceeasi forma. Intregul design al Play Store va fi mult mai logic, conform celor de la Google, ceva ce vedem deja la App Store pentru iOS, iar modificarea trebuia facuta inca de acum cativa ani, dar e bine ca este impusa intr-un final si de catre cei din Mountain View.
Google. Schimbare URIASA pentru Android si Aplicatii
Google. Dezvoltatorilor li se cere sa modifice iconitele aplicatiilor pana in data de 30 iunie, altfel ele vor fi automat modificate si vor fi afisate intr-o forma patrata pentru cei cu telefoane care acceseaza platforma. Google forteaza aceasta schimbare pentru ca toata lumea a facut pentru aplicatii iconite “dupa ureche”, iar Play Store este in plin haos in ceea ce priveste modul in care utilizatorii iau contact cu aplicatiile pe care ar trebui sa le descarce.
They help users focus on the artwork, as opposed to the shape. They fix alignment issues caused by random open space to better present surrounding information, such as the title, rating, and price. Icon assets will remain the same size (512 x 512), but transparent backgrounds will no longer be allowed. Google Play on Android and Chrome OS will dynamically apply rounded corners and drop shadows to icons. The corner radius will be 20% of the icon size, to ensure consistency at different sizes.
Google. Era de asteptat ca la un moment dat dezvoltatorilor sa li se impuna modificari de acest gen, pentru ca pana acum nu le-a prea pasat de felul in care arata aplicatiile pe care le ofereau pentru clienti. Google a inteleg ca fara a-i obliga pe oameni sa faca lucrurile mai bine, nu va avea vreo sansa de a aduce putina ordine in Play Store, iar in urmatoarele luni aceste modificari ar trebui sa isi produca efectele pentru cei care acceseaza magazinul.
Google. “Casa” pentru peste 2.5 milioane de aplicatii, magazinul genereaza zeci de miliarde de descarcari in fiecare trimestru fiscal, deci e important ca el sa fie “ingrijit”.