X

Android. ATENTIE! Cum Ti-e FURATA Autonomia Bateriei FARA sa Stii

Android. O foarte complexa schema de fraudare a fost descoperita pentru aplicatiile care sunt instalate in telefoanele utilizatorilor care ruleaza sistemul de operare dezvoltat de catre compania Google. Se pare ca aplicatiile pentru telefoanele Android care folosesc o anumita retea de publicitate au furat autonomia bateriei utilizatorilor fara ca acestia sa stie ce se intampla, iar problema se dovedeste a fi una extrem de grava, fiind partial rezolvata.

Android. Mai exact, se pare ca aplicatiile afisau bannere publicitare normale pentru utilizatori, insa in spatele acestora erau ascunse clipuri video publicitare care erau pornite in mod automat fara ca utilizatorii sa stie. Desigur ca aceste clipuri video consumau resurse pentru a fi rulate in Android, adica atat putere de procesare, cat si energie din baterie, iar utilizatorii ramaneau cu autonomia mult redusa fara sa stie ce se intampla in realitate.

Android. ATENTIE! Cum Ti-e FURATA Autonomia Bateriei FARA sa Stii

Android. Nu mai putin de 60 de milioane de afisari au fost create in mod fraudulos in fiecare luna prin aplicatiile pentru sistemul de operare al celor de la Google, si desigur ca s-au generat foarte multi bani cu ajutorul lor. Agentia de publicitare prin care au fost afisate bannerele publicitare spune ca nu are vreo vina, dar in final utilizatorii obisnuiti si cei care platesc pentru promovare au avut cel mai mult de pierdut de pe urma celor care au creat aceasta schema frauduloasa.

Here’s how the scheme works. Julien sells a banner ad, which appears in the app and is visible to his users. Then, hidden from view behind that banner, fraudsters conceal autoplaying video ads that no human being actually sees, but which register as having been served and viewed. In this scenario, Julien gets paid for the small banner ad in his app that users see, but the fraudsters earn many times that amount by stuffing far more lucrative video ads behind the banner. Ultimately, it’s the brands whose ads were shown in hidden video players that lose money to those running the scheme.

Android. In general, afisarea ascunsa de reclame n-ar trebui sa afecteze prea mult utilizatorul obisnuit de telefon, insa cand se folosesc bannere publicitare cu clipuri video, problema devine mai complicata. Acestea au nevoie de mai multa putere de procesare pentru a rula, in comparatie cu o simpla imagine, iar asa telefoanele cu sistem de operare Android functioneaza mai greu, se incalzesc mai tare, si raman mai des fara baterie, fara vreo explicatie.

Android. Cei de la Google n-au vreo vina aici, nici dezvoltatorii de aplicatii, dar probleme de acest gen apar tot mai des, si afecteaza utilizatorii obisnuiti.

This post was last modified on mart. 28, 2019, 2:26 PM 14:26

Disqus Comments Loading...