X

Samsung. Vanzarile SLABE ale iPhone AFECTEAZA DEZASTRUOS Incasarile

Samsung. Vanzarile slabe ale telefoanelor iPhone afecteaza incasarile celor din Coreea de Sud, iar asta in conditiile in care acum o saptamana CEO-ul diviziei de chip-uri spunea ca vor exista probleme din cauza contractarii pietei smartphone. Samsung, in moc exceptional, si-a anuntat investitorii ca profitul pentru T1 2019 urmeaza sa fie mai mic decat l-a estimat din cauza scaderii semnificative a pretului chip-urilor penturu produse electronice, dar si a cererii pentru ele.

Samsung. Nici cererea pentru ecrane nu mai e la fel de mare precum credea compania, iar aici se leaga lucrurile cu vanzarile slabe ale iPhone XR, iPhone XS, si iPhone XS Max, care au ecrane OLED de la coreeni. Preturile pentru memoria RAM, care e folosita si de Apple, au scazut cu 20% in T1 2019, iar asta afecteaza serios profitul Samsung, insa daca Apple a cerut reduceri si pentru preturile ecranelor OLED, atunci e clar ca impactul este cu atat mai mare pentru ea.

Samsung. Vanzarile SLABE ale iPhone AFECTEAZA DEZASTRUOS Incasarile

Samsung. Era destul de clar ca avertismentul facut de catre CEO-ul diviziei care produce chip-uri avea la baza niste date din interior, insa iata ca problemele sunt mult mai mari decat pareau la o prima vedere. Samsung spusese pe final de an 2018 ca s-ar putea sa apara probleme in T1 2019 din cauza scaderii cererii pentru memorii dedicate telefoanelor, iar asta s-a intamplat, doar ca vine la pachet cu o scadere cu 20% a preturilor, si o scadere a cererii pentru ecrane OLED.

Samsung Electronics Co Ltd said on Tuesday first-quarter profit would likely miss market expectations due to falls in chip prices and slowing demand for display panels. The firm is forecast to post a 7.2 trillion won ($6.4 billion) operating profit for the January-March period, according to Refinitiv SmartEstimate, more than 50 percent below the 15.6 trillion won recorded in the same period a year ago.

Samsung. In baza afirmatiilor facute astazi de catre compania Samsung, analistii estimeaza faptul ca profitul pentru T1 2019 va fi de doar 6.4 miliarde de dolari, adica mai putin de jumatate din cel inregistrat in T1 2018. Inclusiv vanzarile ar urma sa scada cu 6 miliarde de dolari pentru cei de la Samsung, iar asa se vede cat de mult sufera intregul grup din cauza problemelor globale cu vanzarile de smartphone-uri, ele afectand si industriile adiacente.

Samsung. Cei de la Samsung vor anunta saptamana viitoare rezultatele financiare pentru T1 2019, asa ca vom vedea atunci daca estimarile analistilor se vor dovedi a fi adevarate, sau nu.

This post was last modified on mart. 30, 2019, 8:35 PM 20:35

Disqus Comments Loading...