Huawei. In Romania compania chinezeasca pare sa aiba un succes substantial cu vanzarile de produse electronice, iar pentru anul 2018 vorbim despre o cifra surprinzator de mare, pentru o tara cu putere de cumparare nu prea mare. Mai exact, cei de la Huawei au avut in 2018 in Romania vanzari de nu mai putin de 450 de milioane de dolari, o cifra uriasa pentru o tara atat de mica, insa aici includem nu doar telefoane, ci si alte gadget-uri, inclusiv echipamente de telecomunicatii, si nu numai.
Huawei. In ultimii 5 ani compania a generat incasari de 1.2 miliarde de dolari in Romania, iar cu 450 de milioane doar in 2018, e destul de clar ca lucrurile au crescut serios de mult doar in cursul anului trecut. Huawei a platit si taxe de 75 de milioane de dolari guvernului roman in ultimii 5 ani, dintre care 24 de milioane de dolari doar pentru anul 2018, adica undeva pe la 6% din totalul incasarilor inregistrate in tara noastra, ceea ce nu este totusi de ignorat.
Huawei. Vanzari URIASE in Romania in anul 2018
Huawei. In Romania chinezii au 2053 de angajati, doar 81% dintre ei romani, dar toti au contribuit la atingerea celor 450 de milioane de dolari in incasari, o suma pe care probabil ca putini si-o imaginau vreodata ca putand fi atinsa. In Romania cei de la Huawei au deasemenea parteneriate cu 25 de companii importante, iar multumita lor s-ar fi creat 1500 de locuri de munca, alaturi de alte 3500, care au fost create indirect pentru firmele cu care colaboreaza acum.
Huawei. Pentru a pune putin lucrurile in perspectiva, anul trecut chinezii au avut incasari care reprezinta jumatate dintre cele inregistrate de catre Vodafone Romania, ceea ce este absolut impresionant. A ajunge sa faci jumatate din banii pe care-i genereaza un operator de telefonie mobila cu peste 9 milioane de clienti intr-o tara nu este tocmai ceva de neglijat, iar Huawei si-a construit un business foarte puternic in Romania, din cate se pare.
Huawei. Avand in vedere felul in care au mers lucrurile in 2018, este de asteptat ca in 2019 compania sa aiba parte de o noua crestere, ceea ce n-ar fi chiar atat de rau pentru a impulsiona Apple si Samsung sa aiba oferte mai bune pentru produse.