Creierul Uman. In ultimii ani au existat foarte multe tentative de a “tehnologica” creierul uman, fara ca vreo persoana sa reuseasca pana in momentul de fata sa-si poata stoca macar informatiile din creier. Daca acest lucru se va intampla pentru creierul uman, atunci avem astazi de la cercetatori o prima estimare privind spatiul care ar fi necesar pentru a stoca informatii despre limba pe care o vorbim, cantitatea fiind surprinzator de mica, in comparatie cu ceea ce stim.
Creierul Uman. Conform cercetatorilor, doar 1.5 MB de memorie ar trebui sa fie necesati pentru a stoca tot ceea ce are nevoie o persoana pentru a vorbi in mod normal o limba, ceea ce este uimitor. In acesti 1.5 MB sunt cuprinse toate informatiile necesare unei persoane pentru a vorbi o anumita limba, inclusiv cele care fac legatura dintre cuvinte, obiecte si actiuni din lumea reala, cercetatorii reusind sa faca un calcul care in mod nnormal ar fi greu de realizat.
Creierul Uman. Descoperire UIMITOARE a Cercetatorilor
Creierul Uman. Pentru a calcula de cat spatiu ar fi nevoie intr-un mediu de stocare pentru a stoca toate inforamtiile despre o limba, cercetatorii au folosit o ramura a matematicii numita “teoria informationala”. Aceasta a fost gandita pentru a afla cum este codata informatia folosind simboluri, iar pentru creierul uman cercetatorii au reusit sa o foloseasca pentru a obtine cifra de 1.5 MB necesari pentru a stoca informatiile necesare vorbirii unei limbi.
A pair of researchers, one with the University of Rochester the other the University of California has found that combining all the data necessary to store and use the English language in the brain adds up to approximately 1.5 megabytes.
Creierul Uman. Cercetatorii au facut estimari privind spatiul necesar pentru a stoca inforamtii despre cum ar trebui rostite anumite cuvinte, sau expresii, totul bazat pe fonetica limbii engleza. De aici au reusit sa faca un calcul cu privire la cantitatea de memorie necesara de a stoca informatiile care sunt folosite de catre creierul uman pentru a ne ajuta sa interactionam cu oamenii din jurul nostru, insa totul este doar teoretic deocamdata, fara vreo testare fizica.
Creierul Uman. Acestea fiind spuse, va fi interesant de vazut daca vor exista vreodata teste in lumea reala care sa confirme, sau sa infirme, ceea ce aflam in acest moment.