Huawei. HOMELAND SECURITY face un ANUNT UIMITOR

Huawei. Homeland Security a facut un anunt foarte important cu privire la compania chinezeasca, iata ce a avut de spus unul dintre directorii din cadrul agentiei federale americane.

Huawei HOMELAND SECURITY

Huawei. Saptamana trecuta s-a terminat foarte bine pentru compania chinezeasca, dupa ce seful agentiei pentru telecomunicatii din cadrul ONU, Houlin Zhao, si-a declarat sustinerea pentru produsele acesteia, luand multa lume prin surprindere. Practic lumea a ramas surprinsa de decizia sa de a se implica in scandal, avand in vedere functia pe care o detine in cadrul ONU, insa Houlin Zhao a lucrat in ministerul telecomunicatiilor din China inainte de a ajunge la ONU, deci e normal sa sustina Huawei.

Huawei. Mergand mai departe, in weekend seful diviziei de securitate cibernetica din cadrul Homeland Security, Chris Krebs, a facut din nou cateva afirmatii foarte interesante cu privire la compania chinezeasca. El a spus ca americanii nu sunt interesati chiar atat de mult de compania Huawei si produsele sale, ci de tara sub a carei lege isi desfasoara activitatea, adica in aceasta situatie China, deoarece legea de acolo o poate obliga sa furnizeze acces la informatiile din echipamentele sale.

Huawei. HOMELAND SECURITY face un ANUNT UIMITOR

Huawei. Practic, americanilor nu le prea pasa daca produsele chinezilor sunt usor de spart, sau nu, pentru ca asta ii ajuta pe cei de la Homeland Security, ci le pasa ca guvernul tarii din care provin poate accesa datele. Daca Homeland Security ar fi avut la dispozitie in SUA companii la fel de dornice sa coopereze cu statul, precum e Huawei in China, atunci probabil ca situatia n-ar fi fost chiar atat de tensionata in acest moment, iar scandalul nu ar fi existat.

Our focus is not on the country of origin, or the company, but it’s about what is the rule of law under which that product is potentially subject to. It’s the rise of authoritarian states and how they’re operationalizing their tech sectors.

Huawei. Daca Homeland Security ar fi avut o companie cu care sa colaboreze pentru a accesa datele clientilor, atunci probabil ca guvernul SUA ar fi aparat-o cu aceeasi convingere cu care guvernul chinez apara Huawei. Multa lume a observat cat de mult se lupta guvernul chinez pentru a apara Huawei, ceva ce nu s-a intamplat cand ZTE a fost “pusa la zid” de catre guvernul SUA, iar asta confirma destul de clar acuzatiile americanilor.

Huawei. In ciuda a ceea ce vor americanii, Europa nu vrea sa interzica produsele acestei companii pentru retelele 5G, deci vom avea destule pe continent.