Netflix. Compania americana a implementat pentru platforma de streaming video la cerere cea mai importanta schimbare din anul 2019, una pe care putini utilizatori o anticipau, insa una pe care cu siguranta o vor aprecia dupa ce o vor experimenta. Mai exact, cei de la Netflix s-au gandit sa imbunatateasca subtantial calitatea audio a filmelor si serialelor redate prin platforma, totul in functie de viteza de internet a celui care face redarea.
Netflix. Conform informatiilor aparute in cursul acestei zile, compania americana a decis sa creasca bitrate-ul audio pentru filme si clipuri video la 640 kbps pentru cei care asculta cu sisteme audio de pana la 5.1, si au o conexiune buna de internet. Cei care au Doby Atmos vor observa ca au un bitrate de pana la 768 kbps, dar totul depinde de conexiunea de internet, minimul fiind de 192 kbps, asa ca trebuie sa aveti si un internet rapid pentru a beneficia de aceasta schimbare importanta.
Netflix. Cea mai IMPORTANTA SCHIMBARE din 2019
Netflix. Pana in prezent compania americana a folosit tehnologii similare pentru redarea continutului video in platforma, sa astfel ca utilizatorii au beneficiat de calitate mai buna cand au avut conexiuni puternice, si de calitate mai proast ala cele slabe. Acum lucrurile se schimba inclusiv pentru continutul audio, astfel ca daca nu aveti internetul chiar atat de rapid, riscati sa aveti parte de si de o calitate proasta pentru redarea audio.
Today we’re excited to announce a new feature, high-quality audio, which takes our sound quality to another level. We gave it this straightforward name because it fits: high-quality audio delivers audio that sounds closer to what creators hear in the studio, so every little detail is captured for a richer, more intense experience.
Netflix. Chiar daca platforma de stremaing video la cerere poate reda audio la 640 kbps in momentul de fata, exista totusi o compresie destul de mare fata de standardul de 24 biti/48 kHz cu care vin materialele in platforma sa. Netflix spune ca bitrate-urile ar trebui sa devina si mai bune cu timpul, pe masura ce isi imbunatateste sistemele de encodare, deci ramane doar de vazut cam cata lume va fi in final multumita de ceea ce va primi.