Huawei ramane un subiect foarte “fierbinte” de discutie in aceasta perioada, iar o intalnire recenta a reprezentantilor NATO, UE, si ai serviciilor secrete din alte 30 de state, a avut printre subiectele de discutie si securitatea retelelor 5G. Huawei sau ZTE n-au fost mentionate “pe nume” in aceste discutii, insa s-a discutat despre companiile ale caror produse pot fi supuse spionarii de catre guvernele statelor din care provin companiile, adica exact problema chinezilor.
Huawei nu a avut vreun reprezentant la intalnire, insa reprezentantii NATO, ai UE, si ai celorlalte 30 de state au stabilit o serie de recomandari pentru viitoarele retele 5G, astfel incat comunicatiile facute prin acestea sa fie cu adevarat sigure. Discutiile au avut la baza tentativa ca toate statele sa se puna de acord pentru un set de reglementari comune privind securitatea retelelor 5G, iar asta ar insemna ca Huawei ar putea avea produsele interzise in tarile NATO, UE, si nu numai, daca se va ajunge la un acord.
Huawei; Ce au DECIS NATO si UE privind Compania
Huawei a scapat deocamdata pentru ca discutiile nu au dus la semnarea vreunui document in acest sens, iar asta pentru ca unele tari n-au terminat anchetele deschise deja, si n-au discutat in cadrul guvernelor proprii despre asemenea masuri. Tarile membre UE au timp pana in iunie sa-si finalizeze anchetele privind problemele de securitate care ar putea afecta retelele 5G, urmand ca in octombrie sa se ia o decizie la nivelul UE privind masurile de protectie, Huawei putand avea probleme serioase de atunci.
Representatives from 30 European Union, NATO and countries such as the United States, Germany, Japan and Australia attended the meeting to hash out an outline of practices that could form a coordinated approach to shared security and policy measures. No suppliers were named, but the United States has been pressing allies to limit the role of Chinese telecom equipment makers such as Huawei Technologies over concerns their gear could be used by Beijing for spying.
Huawei are timp pana prin octombrie sa mai faca lobby in UE pentru a putea scapa de stigma problemelor de securitate, insa americanii fac in continuare presiuni pe toti aliatii pentru ca produsele chinezilor sa fie interzise peste tot. Daca la nivelul NATO si UE se ia o decizie de a interzice folosirea produselor Huawei, sau de a stabili reguli pe care acestea sa nu le indeplineasca, atunci chinezii vor fi marginaliati complet.
Huawei isi sustine in continuare nevinovatia, insa americanii se dovedesc a fi tot mai eficienti in a convinge tot mai multa lume de faptul ca e necesara interzicerea produselor din China pentru ca guvernul de la Beijing sa nu poata spiona lumea.
This post was last modified on mai 12, 2019, 9:13 PM 21:13