Android Q. Noul sistem de operare al companiei Google vine si cu o noua functie speciala care a fost implementata de catre americani special pentru beneficiul utilizatorilor finali, ceea ce este o idee foarte buna a lor. Mai exact, cei de la Google au implementat in Android Q o functie speciala care le permite sa actualizeze anumite parti ale sistemului de operare chiar daca producatorii de telefoane nu vor sa faca asta pentru clientii lor.
Android Q. Aceasta functie speciala a celor de la Google ii ofera companiei control asupra actualizarilor de sistem chiar si pentru telefoanele pe care nu le vinde, deci le va oferi oamenilor noutati chiar si atunci cand producatorii de telefoane ii ignora. Google va putea impune actualizari de securitate pentru Android Q la fel cum sunt actualizate aplicatiile din Google Play, utilizatorii doar primind notificari ca pot face instalarile, iar de aici totul devenind simplu.
Android Q. Functia SPECIALA Implementata de Google
Android Q. 14 module ale sistemului de operare pot fi controlate de catre compania Google in momentul de fata, iar unele dintre acestea vor putea fi actualizate la nevoie de catre americani, dupa bunul plac, chiar si fara acceptul producatorilor telefoanelor. Din pacate, producatorii de telefoane pot dezactiva aceasta functionalitate implementata in Android Q de catre Google, dar probabil putini o vor face, deoarece existenta ei ii scuteste de timp si bani pierdut/ti pentru a face aceste actualizari pentru telefoane.
We plan to update Project Mainline modules in much the same way as app updates are delivered today — downloading the latest versions from Google Play in the background and loading them the next time the phone starts up. The source code for the modules will continue to live in the Android Open Source Project, and updates will be fully open-sourced as they are released. Also, because they’re open source, they’ll include improvements and bug fixes contributed by our many partners and developer community worldwide.
Android Q. Este desigur nevoie ca telefoanele sa aiba intai instalata aceasta versiune a sistemului de operare pentru ca oamenii sa poata beneficia de functionalitate, deci cei cu Android 9, sau mai vechi, nu vor beneficia de ea. Cei care instaleaza Android Q, vor avea mai apoi actualizari de securitate, si probabil inclusiv altele, lansate chiar de catre Google, fara amai astepta ca producatorii telefoanelor sa le mai pregateasca.
Android Q. In momentul de fata sistemul de operare este testat in versiune beta de catre cei de la Google, iar versiunea publica ar trebui sa fie lansata undeva prin cursul lunii august, deci mai trebuie multa rabdare.