Google. Compania americana este implicata in foarte multe domenii ale vietii oamenilor, avand studii si proiecte pentru cam orice v-ati imagina, iar astazi vorbim despre o realizare pe care putini o credeau posibila. Mai exact, cei de la Google au reusit sa dezvolte un sistem de inteligenta artificiala care este capabil sa detecteze cancerul pulmonar chiar mai bine decat un doctor, ceea ce ne arata cat de mult a evoluat tehnologia in ultimii ani.
Google. Compania americana a colaborat cu profesionisti din domeniul medical pentru a invata inteligenta artificiala cum sa detecteze cancerul pulmonar chiar mai bine decat unii dintre radiologi si doctori. Realizarea este impresionanta din foarte multe puncte de vedere, iar asta pentru ca Google a creat un sistem de inteligenta artificiala care in viitor ar putea inlocui oamenii in procesul pentru detectarea cancerului pulmonar, dar deocamdata suntem departe de acest punct.
Google. Progres REMARCABIL in Lupta cu Cancerul
Google. Sistemul de inteligenta artificiala al celor de la Google a fost antrenat folosind peste 6700 de radiografii ale unor pacienti pentru care doctorii au confirmat prezenta, sau lupsa, cancerului pulmonar. In urma testelor facute, sistemul de inteligenta artificiala al celor de la Google a obtinut o rata de acuratete de nu mai putin de 94.4%, uimitor de mare, iar cu mai mult antrenament poate ajunge chiar si la 99%, poate chiar 99.9%, dar nu chiar imediat.
Computers were as good or better than doctors at detecting tiny lung cancers on CT scans, in a study by researchers from Google and several medical centers. Tested against 6,716 cases with known diagnoses, the system was 94 percent accurate. Pitted against six expert radiologists, when no prior scan was available, the deep learning model beat the doctors: It had fewer false positives and false negatives. When an earlier scan was available, the system and the doctors were neck and neck.
Google. Sistemul de inteligenta artificiala a fost pus fata in fata si cu unii experti, iar chiar si cand nu a avut atat radiografii ale plamanilor, cat si tomografii, a reusit sa obtina rezultate chiar mai bune decat acestra. Conform studiului, inteligenta artificiala a Google a obtinut cu 11% mai putin rezultate pozitive false, si cu 5% mai putine rezultate negative false decat expertii radiologi, reusind sa-i depaseasca pe toti, fara exceptie, ceea ce este o realizare remarcabila.
Google. Problema in momentul de fata este ca inteligenta artificiala nu poate fi lasata sa faca detectari atat de importante fara ajutor uman, dar in cativa ani lucrurile s-ar putea schimba serios.