WhatsApp. In ciuda faptului ca este o platforma a carei mesaje sunt controlate in totalitate de catre compania Facebook, si ca interceptarea lor nu e dificila, membrii partidelor politice din Romania sunt foarte activi in cadrul sau. Astazi a aparut in presa un nou scandal in care Gabriela Firea, de la PSD, il ataca pe Marian Oprisan, un alt lider influent al partidului, din cauza unor comunicari facute in cadrul unui grup de pe WhatsApp al presedintilor partidului.
WhatsApp. Pentru un partid care s-a declarat atat de speriat de “statul paralel”, utilizarea platformei de catre cei de la PSD este destul de ciudata, fiind cunoscut faptul ca toate comunciarile pot fi interceptate, si nu foarte greu. Stim deja din diverse scandaluri internationale ca WhatsApp nu ar eo platforma sigura, in ciuda a tot cee ce spune compania americana, sau chiar Facebook, insa membrii partidelor politice din Romania par sa fie fani ai ei.
WhatsApp. Forma Favorita de Comunicare Partidelor din Romania
WhatsApp. Desigur ca nu doar cei de la PSD folosesc platforma de mesagerie pentru comunicare, sau organizare, ci si alte partide politice din tara, si toti isi expun comunicarile in fata oricaror entitati capabile sa le intercepteze. Mai rau este ca si oameni din alte institutii ale statului folosesc WhatsApp pentru a comunica, uneori chiar si in chestiuni oficiale, iar totul probabil de frica interceptarilor telefonice facute in ultimii ani.
Cu alte cuvinte, domnul Oprişan l-a acuzat pe domnul Stănescu că nu ştie să scrie. Să nu încep eu să vorbesc despre problemele gramaticale, că aici e domeniul meu. Haideţi să fim civilizaţi şi să ne păstrăm totuşi o limită. Nu este normal, după ce dumnealui l-a atacat pe Paul Stănescu pe grupul preşedinţilor de pe Whatsapp, dumnealui l-a atacat nedemn, cu nişte minciuni, că vrea să facă partidul mic, să-l dea domnului Ponta.
WhatsApp. Problema este ca platforma celor de la Facebook poate fi interceptata deasemenea, iar asta se poate face chiar si fara sa afle cineva, deci mandatele de interceptare n-ar prea fi necesare. WhatsApp este metoda favorita de comunicare pentru peste 2 miliarde de persoane din intreaga lume, iar faptul ca partidele politice din Romania se folosesc de platforma in acelasi scop, sau pentru organizare, nu e tocmai ceva nou, ci o situatie veche de ani de zile.
WhatsApp. Din punctul meu de vedere, alternative mult mai sigure exista in momentul de fata, cum ar fi Signal, si desi nu e chiar la fel de populara, s-ar putea sa fie mai sigura pentru a tine comunicarile secrete. Incazul de azi cu PSD, informatiile vin de la persoane din interior, nu din interceptari, insa ceea ce se intercepteaza e cunoscut doar celor care fac asta, iar informatiile sunt folosite “atunci cand trebuie”.