UBER. Vechea problema cu manipularea tarifelor curselor nu pare sa fi disparut pentru platforma de ridesharing, iar asta pentru ca soferii continua sa creasca artificial preturile pentru clientii care folosesc serviciile companiei. Vorbim despre o problema veche, care a mai fost discutata, si care revine acum in atentia lumii intregi, dupa ce mai multi soferi ai UBER din SUA au recunoscut faptul ca genereaza cresteri artificiale ale preturilor pentru cursele facute in orasele americane.
UBER. Totul a inceput cu incidente raportate de catre clienti la un aeroport din SUA, soferii platformei de ridesharing manipuland preturile intr-un asa mod incat compania a si fost fortata sa nege public faptul ca exista o problema. Dupa ce s-a intamplat acest lucru, soferi ai UBER din diverse alte orase ale SUA au recunoscut faptul ca au obiceul de a colabora pentru a creste artificial preturile curselor cerute de catre clienti prin platforma de ridesharing.
Soferii UBER Continua sa CREASCA ARTIFICIAL Tarifele Curselor
UBER. Metoda de manipulare a preturilor este cea clasica, soferii inchizand simultan aplicatia prin care preiau cursele, si redeschizand-o cateva minute mai tarziu, creand “surge pricing”. Pentru cei dintre voi care nu stiu ce inseamna asta, ei bine e vorba de cresterea preturilor cand cererea depaseste numarul de masini disponibile, soferii parasind simultan platforma pentru a crea impresia ca nu sunt suficiente masini disponibile pentru cererile clientilor, iar cand redevin activi, iau mai multi bani.
“Drivers manipulate the fares by turning off their rideshare apps at the same time. Then, when they turn the app back on, the drivers all get a surge. The Uber drivers showed ABC7 just how fast they can spike the fare by $10 or $20. Now, other rideshare drivers nationwide are not liking that their secret is getting out. Many of the drivers told ABC7 they don’t want to do the artificial surge, but they feel forced to do it after three years of pay cuts. After expenses, many of the drivers say they are making only $5 or $6.”
UBER. Preturile pentru curse cresc cu 10 – 20 de dolari per cursa, ceea ce este foarte mult in conditiile in care poate fi vorba de chiar si 50% din pretul total al cursei pe care dorea clientul sa o faca initial. Problema este atat de veche incat e putin probabil ca vreun sofer al UBER sa nu stie de ea, si nu prea poate fi rezolvata, insa pentru a functiona e nevoie ca soferii sa se cunoasca intre ei, si sa se coordoneze pentru a genera cresterea de preturi.
UBER. Soferii isi motiveaza actiunile prin faptul ca ajung sa castige foarte putini bani pentru cursele pe care le fac, dar desigur ca asta nu justifica faptul ca ii inseala pe clientii pe care ii transporta.