X

UBER. PROTEST Nou al Taximetristilor in Bucuresti, Iata UNDE

UBER. Atat aceasta companie de ridesharing, cat si Bolt, sau Clever Taxi, sunt motivul principal al unui nou protest al taximetristilor, care va bloca din nou o zona foarte aglomerata din Bucuresti, marti, 18 iunie. Mai exact, Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR), a anuntat ca pe 18 iunie urmeaza sa aiba loc un protest al taximetrilor impotriva UBER, Bolt, Clever Taxi in Piata Constitutiei, adica in fata Palatului Parlamentului.

UBER. Desi in mod traditional protestele taximetristilor se tineau la Guvern, se pare ca acum se muta in Piata Constitutiei, care intre 09:00 – 15:00 fie va fi complet blocata, fie va fi partial blocata, iar traficul va fi ingreunat. Taximetristii protesteaza din cauza legii pentru reglementarea ridesharing-ului in Romania, aceasta urmand a face legala activitatea UBER, Bolt, Clever Taxi, ceva ce pana la urma asociatiile taximetristilor au cerut de ceva timp.

UBER. PROTEST Noul al Taximetristilor in Bucuresti, Iata UNDE

UBER. Taximetristii sunt suparati din diverse motive, pe care mai mult ca sigur le stiti deja, insa pentru Guvernul Romaniei se pare ca nu prea mai conteaza aceste plangeri, asa ca activitatea de ridesharing va fi legalizata. Taximetristii vor ramane totusi la fel ca inainte, cu anumite reguli in plus, dar fara niciun fel de supraveghere, fara tarife calculate initial, fara aparate care sa nu poata fi manipulate, si fara posibilitate de plata cu cardul, chiar online, ceea ce UBER, Bolt, Clever Taxi ofera.

“Practic, aceeași activitate – cea de transport rutier de persoane, în regim de taxi – se dorește a fi reglementată prin două legi diferite: una pentru cei cu mașini galbene, inscripționate, care-i obligă pe taximetriști să respecte foarte multe reguli și să plătească multe taxe, iar cealaltă pentru oricine vrea să facă aceeași activitate, dar fără niciun fel de restricție, nici măcar din punct de vedere al fiscalizării.”

UBER. O buna parte din motivele pentru alegerea acestor platforme sta in faptul ca stii in avans cat trebuie sa platesti, nu trebuie sa te rogi de cineva sa-ti accepte cursa, nu se uita nimeni urat la tine cand lasi/nu lasi bacsis, si poti plati online. Masinile de la UBER, Bolt, Clever Taxi, nu sunt cu atat de mult diferite fata de taxi-uri, exista si acolo masini foarte vechi si foarte proaste, exista si altele mai noi, iar unii dintre soferi conduc la fel de prost ca taximetristii.

UBER. In ciuda acestui lucru, oamenii prefera mai mult aceste servicii in baza celor de mai sus, dar si a tratamentului de care au parte, si oricat ar protesta taximetristii, asta nu se va schimba daca ei nu se vor schimba.

This post was last modified on iun. 17, 2019, 6:21 PM 18:21

Disqus Comments Loading...