Alexa, Siri, asistentii personali dezvoltati de catre companiile Apple, Amazon, sunt atat de avansati incat pot sa detecteze daca utilizatorul cu care interactioneaza are un atac de cord. Conform unor detalii aparute astazi, se pare ca asistentii personali pot detecta simptome precum respiratia anormala, sau gafaielile, si pot detecta daca utilizatorul are un atac de cord.
Un studiu facut de catre cercetatorii universitatii din Washington a descoperit ca oamenii care fac atac de cord au simptome de acest gen, care pot fi detectate si de Siri, Alexa, sau chiar Google Assistant. Sunetele produse de catre oamenii care au atacuri de cord sunt, aparent, unice, si pot fi folosite pentru a invata asistentii personali cum sa le detecteze corect.
De indata ce un asemenea sunet este detectat, asistentul personal poate apela singur serviciile de urgenta pentru a le alerta in legatura cu faptul ca un om este pe moarte. Desigur ca e nevoie de ceva timp pentru ca asistentii personali sa invete cum sa identifice cu exactitate un atac de cord, insa in viitor ar putea salva multe vieti.
“We envision a contactless system that works by continuously and passively monitoring the bedroom for an agonal breathing event, and alerts anyone nearby to come provide CPR. It’s sort of a guttural gasping noise, and its uniqueness makes it a good audio biomarker to use to identify if someone is experiencing a cardiac arrest.”
This post was last modified on iul. 3, 2019, 4:31 PM 16:31