Android. O problema critica a fost anuntata pentru telefoanele din intreaga lume, si este extrem de important sa stiti la ce anume va expuneti cand va folositi in fiecare zi dispozitivele mobile. Mai exact, un nou studiu a dezvaluit faptul ca aproximativ 40% dintre aplicatiile pentru sistemele de operare Android si iOS au vulnerabilitati majore care pun in pericol atat utilizatorii obisnuiti, cat si telefoanele acestora, iar problema este una foarte grava in acest moment.
Android. Principala problema are la baza modul in care sunt stocate datele utilizatorilor in aplicatiile instalate in telefoane, vulnerabilitatile permitand accesarea lor fara ca utilizatorii sa stie asta. Conform studiului 43% dintre aplicatiile pentru Android si 38% dintre aplicatiile pentru iOS au vulnerabilitati care permit accesarea fara drept a datelor utilizatorilor, si desigur ca aici vorbim doar despre aplicatiile terte disponibile in App Store si Google Play.
Android. Problema CRITICA Anuntata! ATENTIE La Telefoane!
Android. Dintre toate aceste aplicatii, 89% dintre ele pot fi exploatate prin malware, iar asta inseamna ca hackerii nu trebuie sa aiba acces la telefoanele oamenilor pentru a prelua datele din ele. Cu 205 miliarde de descarcari facute in cursul anului 2018 pentru telefoanele cu sisteme de operare Android si iOS, e destul de clar ca vorbim despre un numar foarte mare de telefoane care sunt afectate de aceste probleme, iar Apple si Google stiu cu siguranta despre existenta lor.
“In 2018, mobile apps were downloaded onto user devices over 205 billion times. Developers pay painstaking attention to software design in order to give us a smooth and convenient experience and people gladly install mobile apps and provide personal information. However, an alarming number of apps are critically insecure, and far less developer attention is spent on solving that issue. Stealing data from a smartphone usually doesn’t even require physical access to the device.”
Android. Din pacate, problema este ca aplicatiile trebuie sa aiba vulnerabilitatile rezolvate direct de catre dezvoltatorii lor, nu de catre Apple si Google, care nu pot modifica in vreun fel respectivele titluri. Apple si Google ii pot forta pe dezvoltatori sa rezolve problemele foarte mari ale aplicatiilor pe care acestia le distribuie, insa intre timp utilizatorii de telefoane Android si iOS raman descoperiti, mai ales ca nici nu stiu care dintre aplicatii au vulnerabilitati.
Android. Singura solutie reala este sa instalati in telefoanele voastre doar aplicatii de la dezvoltatori cunoscuti, in care aveti incredere, si sa le evitati pe cele venite din surse necunoscute.