NASA. Celebra agentie americana a confirmat saptamana aceasta un hack major al sistemelor sale, realizat in mod surprinzator destul de usor, iar asta ridica foarte multe semne de intrebare cu privire la activitatea sa. Mai exact, NASA a confirmat faptul ca 500 MB de date despre o misiune spatiala importanta au fost furate de catre un hacker care a folosit un calculator Raspberry Pi pentru a accesa datele si a le descarca.
NASA. Totul s-a intamplat anul trecut, iar americanii nu ofera prea multe detalii cu privire la datele exacte care au fost furate, dar avand in vedere ca ele au legatura cu o misiune spatiala, e clar ca sunt foarte importante. Problema este ca NASA a confirmat faptul ca datele sale au fost furate cu un calculator Raspberry Pi, foarte ieftin, dar aparent suficient de puternic pentru a facilita extragerea de informatii importante despre misiunile sale spatiale.
NASA. A Confirmat un HACK MAJOR, dar EXTREM de PERICULOS
NASA. Hack-ul a fost posibil printr-un cont din sistemul sau intern, care apartinea unui angajat al unei companii partenere, acesta fiind compromis de catre un hacker, care a furat datele privind misiunile spatiale. Timp de 10 luni nimeni nu a reusit sa descopere faptul ca sistemele NASA au fost sparte, 23 de fisiere cu informatii despre misiuni fiind furate, doua dintre ele avan date despre transferul de tehnologii militare si spatiale, inclusiv privind un proiect legat de planeta marte.
“NASA, in an audit report, revealed that in April 2018, JPL discovered an account that belonged to external user was compromised, and was used to steal about 500 MB of data from one of its major mission systems. The account was compromised by a hacker who used a Raspberry Pi to gain unauthorized access to the JPL network. The attacker then took advantage of the weaknesses in the laboratory’s network to remain undetected for 10 months, stealing 23 files in the process. Two of these files contained information on International Traffic in Arms Regulations, which controls the transfer of military and space-related technology.”
NASA. Administratorii sistemului informatic al agentiei spatiale sunt vinovati partial de aceasta bresa de securitate, ei nereusind sa faca setarile de securitate in mod corect, astfel incat dispozitive terte au fost conectate la reteaua lor. Multumita acestor “scapari”, reteaua NASA a fost infiltrata de catre hacker, care a furat informatii foarte sensibile, problema fiind atat de grava incat centrul care coordoneaza Statia spatiala Internatilnala s-a deconectat de la reteaua agentiei.
NASA. Desi nu se cunoaste identitatea hackerului, cei din cadrul agentiei s-au temut ca hackerii ar putea trimite mesaje catre misiunile spatiale ale americanilor, dar deocamdata asta nu s-a intamplat.
This post was last modified on iul. 6, 2019, 5:41 PM 17:41