X

NASA. Harta ULUITOARE cu 4000 de Planete PUBLICATA (VIDEO)

NASA. Agentia spatiala americana a publicat astazi un clip video cu o harta care prezinta nu mai putin de 4000 de planete care se afla in afara sistemului nostru solar, ele fiind cunoscute cu denumirea de “exoplanete”. Prima dintre ele a fost descoperita de catre NASA in anul 1992, insa abia cativa ani mai tarziu a inceput sa fie creat un catalog al acestor “exoplanete”, iar acum putem vedea si o harta video cu toate cele din jurul sistemului solar.

NASA. Numarul de planete de acest gen descoperite in ultimii ani a crescut exponential multumita telescopului Kepler, iar in iunie a fost confirmata cea cu numarul 4000, o cifra foarte mare, care ne arata ca nu prea suntem singuri in univers. In clipul video de mai sus cei de la NASA prezinta inclusiv momentele din noapte in care fiecare dintre aceste planete au fost descoperite de catre telescopul Kepler, asa ca alfam si noi intr-un final.

NASA. Harta ULUITOARE cu 4000 de Planete PUBLICATA (VIDEO)

NASA. Telescopul Kepler a fost inchis in anul 2018, insa alte observatoare astronomice sunt acum active pentru a cataloga si planetele din spatul cosmic, 700 fiind gasite de unul numit TESS in doar un an de zile. NASA va produce cu siguranta si alte clipuri video in viitorul nu foarte indepartat, deoarece anul viitor satelitul CHEOPS al UE va fi lansat pentru a descoperi si mai multe planete din afara sistemului solar, deci catalogul va creste.

NASA. In ultimii ani agentia federala spatiala a publicat din ce in ce mai multe imagini si clipuri video din spatiu pentru a prezenta descoperirile uimitoare pe care le face in mod contant. Clipurile video precum cel de mai sus sunt o modalitate prin care NASA incearca sa se apropie mai mult de publicul larg, si asa avem si noi ocazia de a vedea ceea ce se intampla in afara planetei pe care traim.

NASA. Daca urmariti cu atentie ceea ce face agentia spatiala, atunci sigur veti descoperi si alte clipuri video, sau poze, interesante din spatiul cosmic, si veti afla mai mult din ceea ce va inconjoara.

This post was last modified on iul. 21, 2019, 10:02 PM 22:02

Disqus Comments Loading...