Huawei a oferit astazi in sfarsit informatii foarte clare cu privire la ceea ce vrea sa faca in realitate din inlocuitorul Android despre care se tot vorbeste in ultima perioada, si lucrurile nu stau chiar asa precum credea. Astazi vicepresedintele senior al companiei, Catherine Chen, a afirmat ca Huawei nu intentioneaza sa lanseze vreun inlocuitor pentru Android, si ca sistemul sau de operare este gandit de fapt pentru uz industrial, indiferent ce ar insemna asta.
Huawei nu are in mod public o viziune unitara prezentata cu privire la sistemul sau de operare, iar asta deoarece unii oameni din conducere vad sistemul de operare potrivit pentru dispozitive IoT, iar altii pentru uz industrial. Clar este totusi faptul ca Huawei nu intentioneaza sa renunte la Android pentru viitoarele sale modele de telefoane mobile, iar Hongmeng/Harmony nu urmeaza sa fie implementat in vreunul prea curand.
OFICIAL, Huawei Spune CE se Intampla cu INLOCUITORUL Android
Huawei avea anuntata in iunie o cu totul alta stuatie de catre vicepresedintele diviziei de comunicare, acesta spunand ca exista intentia in cadrul companiei de a lansa un inlocuitor pentru Android in 2019. Atunci se spunea ca Huawei ar avea acest sistem de operare pregatit pentru lansare in doar cateva luni, iar China ar urma sa il aiba oferit initial, apoi putand fi adus si in alte tari de pe glob, fara a se oferi totusi prea multe detalii.
Membrul consiliului de administratie al Huawei, și vicepreședinte senior, Catherine Chen a declarat joi că sistemul de operare Hongmeng al companiei nu este destinat smartphone-urilor, iar compania intenționează să continue să utilizeze sistemul de operare Android pentru smartphone-urile sale. Ea a spus că marca Hongmeng, recent înregistrată, este de uz industrial și de fapt a fost în curs de dezvoltare cu mult înainte de discuțiile actuale despre găsirea unei alternative la Android.
Huawei spusese prin aprilie ca testeaza Hongmeng/Harmony pentru telefoane, iar acum in iulie spune ca de fapt nu vrea sa renunte la Android, deci fie nu poate, fie incearca sa arate ca vrea sa ramana partener Google. Problema cea mai mare pentru Huawei este ca desi Donald Trump vrea sa le ridice unele dintre sanctiuni, senatorii americani au o cu totul alta viziune, si vor sa impiedice acest lucru prin doua legi depuse spre dezbatere.
Huawei nu are o comunicare clara in ceea ce prievste inlocuitorul Android, si se schimba “precum bate vantul”, dar asta n-ar trebui sa mire pe cineva, pentru ca nu e prima oara cand se intampla asta.