Procesorul din iPhone 12 vine cu o Noua Tehnologie Inovatoare

iPhone 12 va avea un nou procesor in viitorul chip A14, iar acesta va fi creat folosind o noua tehnologie inovatoare, iata ce pregateste compania Apple.

iPhone 12 procesor chip a14 5nm

iPhone 12 este pregatit pentru lansare de catre compania Apple in cursul anului 2020, si se pare ca va veni inclusiv cu o tehnologie inovatoare pe care n-am mai vazut-o pana in prezent in vreun model de smartphone de pe piata.

Un nou chip 14 este pregatit de catre compania Apple pentru seria de telefoane iPhone 12, iar in acesta va fi produs folosind un proces de fabricatie de 5nm, net superior celui actual, de 7nm, folosit pentru actualele chip-uri A12.

iPhone 12 va avea acest chip fabricat de catre compania TSMC, cei care inca de prin 2017 produc in exclusivitate procesoarele pentru noile modele de telefoane iPhone, Samsung fiind exclusa din cauza performantelor slabbe.

Desi se specula ca noul chip A13 pentru telefoanele din seria iPhone 11 ar urma sa fie produs folosind un proces de fabricatie de 5nm, in realitate se pare ca tot un proces de fabricatie de 7nm va fi folosit si pentru aceasta componenta.

Procesorul din iPhone 12 vine cu o Noua Tehnologie Inovatoare

iPhone 12 va beneficia de un spor serios de performante pentru procesor multumita acestui nou proces de fabricatie, dar si de o eficientizare energetica net superioara, asa cum se intampla la fiecare salt similar.

In general, vorbim despre imbunatatiri semnificative ale experientelor de care au parte utilizatorii de telefoane cu fiecare salt tehnologic de acest gen, iar de fiecare data toata lumea are asteptari foarte mari de la schimbarile acestea.

TSMC a devenit “un pic mai agresiva” în ceea ce privește creșterea producției de chip-urlor de 5nm, a spus CEO-ul companiei CC Wei în cadrul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri la conferința investitorilor. TSMC este aproape de a muta nodul de 5nm la producția de volum în prima jumătate a anului 2020. O accelerare a dezvoltării globale 5G va duce la o creștere a cererii pentru procesele TSMC de 5nm și 7nm, consideră Wei.

iPhone 12 va beneficia din plin de aceasta noua tehnologie, insa aceasta nu va fi singura modificare majora, deoarece vom vedea imbunatatiri inclusiv pentru ecran, baterie, memorie RAM, inclusiv mediile de stocare din telefoane.

Apple pregateste un upgrade important inclusiv pentru design in cursul anului viitor cu seria iPhone 12, iar asta pentru ca e nevoie de o schimbare foarte mare pentru clientii care asteapta noutati notabile pentru telefoane.

iPhone 12 urmeaza sa fie prezentat in cadrul unei conferinte ce va avea loc in toamna anului viitor, mai exact undeva prin septembrie, iar lansarea va avea loc cu siguranta la mai putin de doua saptamani dupa eveniment.