Google Maps. INCREDIBIL, ce fac Masinile Street View FARA sa Stii

Google Maps. O dezvaluire incredibila ne arata ca masinile Street View ale Google nu invadeaza intimitatea oamenilor doar in public, ci merg mai departe de atat.

Google Maps masinis treet view colectare date

Google Maps. Cea mai mare platforma de harti online din lume i-a adus companiei care a creat-o si o pedeapsa substantiala pentru modul in care a fost adminsitrata impreuna cu datele colectate pentru ea. Mai exact, din cauza modului in care Street View a colectat informatii pentru Google Maps, compania Google a fost de acord sa plateasca suma de 13 milioane de dolari intr-un proces din SUA, si acum nu e chiar prima oara cand se intampla asta.

Google Maps. Conform informatiilor din procesul deschis in 2010, separat de imagini ale casele oamenilor, masinile Street View au colectat inclusiv date din retelele Wi-Fi ale persoanelor care se aflau in preajma lor. Mai exact, vorbim despre adrese de email, parole, si alte informatii private, insa nu doar in SUA, ci si in alte 30 de tari de pe glob, unele dintre ele ajungand in platforma Google Maps si fiind accesibile in mod public pentru toti care o accesau.

Google Maps ti-a colectat o varietate de date fara sa stii

Google Maps. Petentii au sustinut initial ca Google ar fi incalcat legislatia federala privind interceptarile de persoane, si s-a crezut ca despagubirile ar putea fi de pana la cateva miliarde de dolari. Dispozitivele montate in masinile pentru Street View ar fi colectat informatii in baza unui software creat de catre inginerii Google, deci totul ar fi fost facut in mod intentionat, in 2013 compania platind 7 milioane de dolari pentru a incheia un proces similar.

“Google a fost de acord să plătească despagubiri de 13 milioane de dolari, care ar putea rezolva un proces privind colectarea de informații private ale oamenilor prin intermediul proiectului Street View. Acțiunea în justiție a început atunci când mai multe persoane ale căror date au fost colectate au dat în judecată Google după ce au recunoscut că autovehiculele care fotografiază cartierele pentru Street View au adunat, de asemenea, e-mailuri, parole și alte informații private din rețelele WiFi din mai mult de 30 de țări.”

Google Maps. Atunci americanii s-au obligat sa opreasca si procesul de colectare de date, insa se pare ca nu au facut-o, pentru ca acum au fost de acord cu fix acelasi lucru, dar e posibil sa nu se opreasca nici acum. Procesul de acum a fost deschis de catre 22 de persoane, si toate vor primi despagubiri, insa altii s-au alaturat mai tarziu, dar ei nu vor mai primi nimic desi Google Maps le-a colectat datele personale si le-a facut publice.

Google Maps. Avand in vedere ca problema aceasta a afectat oameni din 30 de tari de pe glob, e mai mult ca sigur ca si in Romania s-a intamplat fix acelasi lucru, deci daca va vedeti datele pe internet, stiti de ce.